21. března 2016 • 12:25

Překvapivý přestup. Talent Ostrák půjde z Frýdku do bundesligy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z české druhé ligy rovnou mezi německou elitu? Jde to! Šestnáctiletý záložník Tomáš Ostrák přestoupil z Frýdku-Místku do Kolína nad Rýnem. Účastník bundesligy s mladým záložníkem podepsal smlouvu na tři roky, která začne platit od léta.



Kolín nad Rýnem si Ostráka už dříve otestoval na stáži a nyní se rozhodl ho angažovat. "Na stůl přišla taková nabídka, která se nedala odmítnout. Myslím tím hlavně vůči Tomášovi, tomu jsme v takové příležitosti nechtěli bránit," uvedl manažer Frýdku-Místku Radomír Myška na klubovém webu.

Člen reprezentační šestnáctky míří do klubu trojnásobného německého mistra i přesto, že kontrakt vstoupí v platnost až od 1. července. "Věkem ještě nesplňuji mezinárodní podmínky k přestupu do ciziny, proto se vše smluvně uskuteční až v létě," vysvětlil Ostrák, jenž má šanci zařadit se po bok slavných frýdecko-místeckých odchovanců Petra Škarabely či Václava Svěrkoše, kteří v bundeslize úspěšně působili.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud