Richard Šíma
12. července 2016 • 08:40

Návrat do Německa? Láká mě to, hlásí Laštůvka z testů v Darmstadtu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesligový Darmstadt 98 by se mohl stát příštím působištěm brankáře Jana Laštůvky. Čtyřiatřicetiletý gólman je momentálně v klubu, který skončil v nejvyšší německé soutěži v uplynulé sezoně na čtrnácté příčce, na zkoušce. A rád by o svých kvalitách přesvědčil.



„Počítám, že se tady zdržím pár dnů, asi do pátku. Budu trénovat s mužstvem a uvidíme, jak to všechno dopadne,“ pravil bývalý reprezentační gólman, jemuž skončila smlouva v Dněpropetrovsku a jenž už v minulosti v Německu působil. Pětadvacet utkání odchytal v dresu Bochumi.

„Bundesliga mě samozřejmě pořád láká, uvidíme, zda to vyjde. Tohle je vlastně moje první zkouška, nemám to moc rád. Dneska jsou všechna videa dostupná a já už jsem přece jen něco v životě odchytal. Ale odjel jsem sem bez nervů, na tréninku ukážu, co umím, a uvidíme. Darmstadtu odešel jeden brankář do Hamburku, mají tady ale nějaké dva nové, tak jsem sám zvědav, jak to dopadne,“ řekl gólman, který se v uplynulých týdnech připravoval s prvoligovým nováčkem z Karviné a start v jeho dresu nevyloučil.

Do přípravného zápasu v dresu Darmstadtu se Laštůvka nejspíše nezapojí. „Nemám smlouvu, bylo by to riskantní. Mohl bych se zranit. Budu tady trénovat a počkám, jak se klub rozhodne. Nejsem v situaci, kdy bych byl na angažmá v Darmstadtu závislý,“ naznačil karvinský odchovanec, že má nejspíše i jiné nabídky. Přinejmenším stále tu z Karviné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud