7. prosince 2016 • 10:25

Skaut Fenin! Bude dohazovat talenty do Německa, už sledoval Teplice

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekonečný příběh Martina Fenina má další nečekané pokračování. Problémový hráč, jehož slibně rozjetá kariéra v posledních letech stagnuje, sice dál údajně bojuje o místo v sestavě Brna, ale zároveň se dohodl na spolupráci s německým třetiligovým Magdeburgem, kterému by měl dělat skauta. V této roli už byl podle informací iSport.cz na dvou zápasech Teplic.



Bývalý útočník Severočechů, Frankfurtu či Chotěbuzi se pokouší kariéru restartovat v kádru Zbrojovky Brno. „Absolvoval jsem tříměsíční kondiční přípravu pod trenérem Alešem Kaplanem, úspěšně zakončenou testy,“ prozradil při svém nástupu do juniorky. Podle informací iSport.cz se dál snaží zaujmout kouče Zbrojovky, aby mu dal šanci naskočit do zimní přípravy s áčkem.

Zároveň se ale Fenin domluvil na spolupráci s Magdeburgem, kterému by měl z Česka pomáhat jako skaut. I když zpočátku by měla být jeho role spíše konzultantská, bývalý český reprezentant už se dvakrát oficiálně akreditoval jako skaut na zápase Teplic.

Do třetiligového německého klubu přivedl Fenina bývalý spoluhráč z Frankfurtu Maik Franz, jenž je sportovním ředitelem. „Martin má skvělé kontakty a rozsáhlou síť. Český trh zná lépe, než ho známe my,“ vysvětlil překvapivou volbu bývalý hráč Eintrachtu v deníku Mitteldeutsche Zeitung. „Když se na hráče zeptáme přímo Martina, dokáže nám říct, zda pro nás bude posilou,“ dodal.

Franz se nebojí ani Feninovy problémové minulosti. „Vím, že to je čestný člověk, který vždycky dodrží své slovo a má velkou touhu nám pomoci.“

Martin Fenin se začal připravovat s brněnskou juniorkou. Jestli přesvědčí, dostane šanci zabojovat o áčko.
Martin Fenin se začal připravovat s brněnskou juniorkou. Jestli přesvědčí, dostane šanci zabojovat o áčko.

O konci aktivní kariéry ale 29letý útočník zatím nepřemýšlí. „Na skauting bude ještě času dost,“ řekl Fenin, který by měl pro Magdeburg pracovat zatím zadarmo. „Nechci za to peníze, chci být součástí klubu a pomoci mu.“ Magdeburgu se tak otevírají další zajímavé možnosti.

„Všechny kluby z třetí ligy loví ve stejném rybníku, takže nemůže být na škodu, když se podíváme jinam. To však neznamená, že teď budeme přivádět jednoho východoevropského hráče za druhým. Proč bychom ale některého neměli získat ve střednědobém horizontu?“ ptá se Franz a jeho český parťák mu dává za pravdu. „Čeští hráči mají o Německo zájem.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud