11. srpna 2017 • 11:55

Jako Konaté! Dembélé nepřišel na trénink, chce do Barcy. Čeká ho trest

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věrné fanoušky Dortmundu pořádně vytočil. Talentovaný záložník Borussie Ousmane Dembélé se totiž rozhodl, že si vytrucuje přestup do Barcelony, která o něj má velký zájem. Zvolil ovšem hodně neférovou taktiku. Bez omluvy nepřišel na čtvrteční trénink. „Jednoznačně bude potrestán,“ reagoval sportovní ředitel BVB Michael Zorc v oficiálním prohlášení klubu. Mladík je minimálně na pár dnů rovněž suspendován.



Dvacetiletý Dembélé je jedním z hráčů, kteří by měli v Barceloně nahradit Brazilce Neymara. Proto poslal katalánský klub do Dortmundu nabídku skoro 100 milionů eur (2,6 miliardy korun). Jenže německý celek odmítl.

„Nabídka Barcelony podle nás neodpovídala hráčově fantastické kvalitě a rovněž ekonomické situaci na současném přestupovém trhu,“ sdělil klub. Údajně by za svůj klenot chtěla Borussia až 150 milionů eur (3,9 miliardy korun).

Kluby včetně Dortmundu samozřejmě využívají toho, že Barcelona má nyní prokazatelně velké prostředky na nákupy, za Neymara inkasovala 222 milionů eur. A hned, žádné splátky. Proto šroubují cenu, jak to jen jde.

Jenže pokladna Barcelona zase není bezedná, má zájem hned o několik hráčů. Dembélé není jediný. A tak se Francouz rozhodl vzít věci částečně do svých rukou. Ve čtvrtek nepřišel na protest na trénink. Aby ukázal, že chce odejít a klub by ho měl pustit.

Dembélé je suspendován

Jeho chování se však nesetkalo u vedení německého klubu s pochopením. „Ousmane Dembélé nepřišel bez omluvy na trénink, samozřejmě věděl, co dělá. Určitě bude potrestán,“ oznámil sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

„Bez ohledu na to je Dembélé nadále hráčem Dortmundu. Po konzultaci s trenérem ale bude na příští zápas německého poháru a následující tréninky vyřazen z prvního týmu,“ dodal zástupce vedení Dortmundu.

Podobný příklad znají z nedávné doby i čeští fanoušci. Záložník Sparty Tiémoko Konaté si chtěl stejnou cestou vytrucovat odchod do Steauy Bukurešť, také nedorazil bez omluvy na trénink a podrazil tým před důležitým ligovým zápasem.

K přestupu nakonec nedošlo, Konaté skončil v juniorce, kde strávil celý podzim. Poté se do prvního týmu Sparty vrátil, ale část fanoušků mu nikdy neodpustila. I proto se nevrátil na svou výkonnost a dnes je hráčem, který si musí hledat nové angažmá.

V případu Dembélé se samozřejmě točí úplně jiné peníze. A Dortmund není klubem, který by za velké částky své hráče nepouštěl. Je celkem pravděpodobné, že talentovaný Francouz nakonec do Barcelony odejde. Jeho fotbalová pověst ale byla posledním skutkem nenávratně poškozena.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud