6. srpna 2017 • 04:56

Boj o Německo! Góly Bayernu jistilo video, Dortmund zdeptaly penalty

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byly zase nervy! Od souboje Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund, ještě na slavném stadionu Signal Iduna Park, se nic jiného nečekalo. Oba giganti se střetli v boji o domácí Superpohár a zase tak minimálně na 90 minut rozdělili Německo. Vlastně na déle, rozhodlo se totiž až v penaltách. Tam uspěl mnichovský tým. A bylo se na co dívat.



Boj o Superpohár začal pro Dortmund skvěle, naopak stoper Bayernu Javi Martínez vzteky vykopl drn trávy. Právě španělský reprezentant totiž svou hrubkou poslal do samostatného úniku záložníka Borussie Christiana Pulisice a ten zavěsil. 1:0.

Od té chvíle byl ale tým trenéra Carla Ancelottiho na hřišti dominantní. Soupeře přitlačil. A brzy přišla odměna, když se trefil kanonýr Róbert Lewandowski. Jeho trefu ale musel ještě potvrdit nově zavedený videorozhodčí. Zkoumala se pozice přihrávajícího Joshuy Kimmicha, všechno ovšem bylo v pořádku. Vyrovnáno.

Poločasová přestávka nicméně výrazně prospěla Dortmundu, který hrál na svém domácím stadionu. Samozřejmě zcela vyprodaném. Borussia soupeře chvílemi hodně tlačila a nakonec se mohla opět radovat.

Vrchní kanonýr Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang se dostal do úniku a věděl si rady. Brankáře Bayernu pohotově přehodil. Mimochodem, vysoce ceněný útočník dokázal pověst střelce, protože šlo o jeho první střelu v zápase.

Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví zisk německého Superpoháru
Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví zisk německého Superpoháru

Jenže Bayern si zase nachystal odpověď. A nechal si ji až na úplný závěr zápasu. To po obrovském závaru nakonec dostal míč do sítě s výraznou pomocí domácích hráčů Kimmich.

I druhou trefu bavorského celku ale muselo orazítkovat video, tentokrát se všechno zkoumalo déle než při prvním momentu. Chvíli se dokonce zdálo, že se hráči Bayernu chytají za hlavu. Gól byl ale uznán, zápas skončil 2:2 a šlo se na penalty.

A ty vypadaly lépe pro Dortmund. Jako první totiž zklamal Kimmich a Borussia měla velkou výhodu. Ovšem záložník Sebastian Rode nechal ve čtvrté sérii vyniknout brankáře Svena Ulreicha a tak došlo až na šestou sérii.

V té se prosadil bez problémů obránce Bayernu Niklas Sule, ovšem jeho protějšek Marc Bartra nikoliv. Ulreich podruhé zasáhl a Bayern mohl slavit.

Zajímavé je, že německý gólman zvolil při všech šesti penaltách stejnou stranu, šestkrát skočil po své pravé ruce. Dvakrát mu to vyšlo, což na triumf v Superpoháru Bayernu stačilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud