30. července 2014 • 14:45

ODVOLÁN po dvou měsících! Michal Bílek končí u fotbalistů Tbilisi

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentační kouč Michal Bílek končí jako trenér gruzinského týmu Dynamo Tbilisi. Na oficiální tiskové konferenci to dnes oznámil prezident klubu. Osudným se Bílkovi stal především neúspěch v předkole Ligy mistrů, kde byl tým vyřazen kazašským Aktobe. Tbilisi se chce nyní navrátit k tradici, hrát by za něj měli hlavně domácí hráči. Novým trenérem se stal Kakhi Gogichaishvili.



Michal Bílek od svého nástupu k fotbalistům Tbilisi fanouškům k srdci nepřirostl. Vše vyvrcholilo ostudným vyřazením s kazašským Aktobe ve 2. předkole Ligy mistrů, v odvetném zápase dokonce schytali Gruzijci debakl 0:3. To se stalo českému kouči osudným.

„Plánovali jsme dlouhodobý projekt, který povede k vítězství. Udělali jsme všechno pro to, abychom hráli lépe než proti Aktobe. Tým měl až neadekvátní podmínky vzhledem ke gruzínské realitě. Ale teď je moje trpělivost u konce,“ řekl prezident Tbilisi na svolané tiskové konferenci.

„Je čas udělat důležité rozhodnutí. Chtěl bych vám představit nového trenéra týmu, kterým bude Kakhi Gogichaishvili. S Michalem Bílkem jsme se dohodli, že opustí klub,“ zakončil představitel klubu.

Kromě někdejšího trenéra Sparty, Plzně či Teplic na fiasko doplatilo dvanáct hráčů včetně českého stopera Radka Dosoudila. "Od nynějška budou v klubu nízké platy a vysoké bonusy," uvedl Pipia s tím, že Dinamo začne dávat šanci hlavně mladíkům, které dosud vedl Gogičašvili v juniorce.

Bílek byl třetím českým koučem Dinama za poslední roky. V letech 2006 až 2008 působil v klubu trenér českých vicemistrů Evropy z roku 1996 Dušan Uhrin, do loňska trénoval v Tbilisi jeho syn. Oba vyhráli s Dinamem titul, Dušan Uhrin mladší navíc loni přidal i pohárový triumf.

Devětačtyřicetiletý Bílek loni na podzim skončil u národního mužstva po čtyřech letech krátce před koncem neúspěšné kvalifikace na mistrovství světa v Brazílii. Tbilisi bylo jeho třetím zahraničním angažmá v trenérské kariéře. V minulosti působil v kostarickém celku Cartaginés a v Ružomberoku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud