Jan Podroužek
6. dubna 2015 • 04:30

Kadlec o děsivém zážitku: Postřelili řidiče, mohli jsme spadnout z mostu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z radostné výhry 5:1 byl ve vteřině dým. Pak už jenom strach o zdraví, o život řidiče. Fotbalisté Fenerbahce přejížděli v sobotu večer i s českým reprezentantem Michalem Kadlecem z ligového utkání proti Rizesporu na letiště do Trabzonu, když byli na rychlostní komunikaci napadeni neznámým útočníkem. Přední sklo popraskalo pod ranami pravděpodobně z lovecké pušky, šofér byl postřelen a leží v kómatu.



Bývalý obránce Sparty nebo Leverkusenu popsal Sportu den po události, co se stalo. „Šofér dostal, myslím, dva zásahy, jeden mu šel centimetr nebo dva od spánku. Ještě že u něj byl sekuriťák, který se ho snažil udržet při smyslech, aby nestrhnul autobus ze silnice, protože pod námi byl podjezd, padali bychom ze tří čtyř metrů,“ vypráví zaraženě Kadlec.

Trabzon je pro Fenerbahce nebezpečným regionem. Před časem fanoušci místního klubu naházeli na autobus s hosty kameny, fotbalisté pak byli převáženi v pancéřovaném voze pryč. Teď čelili dalšímu útoku.

„Najížděli jsme na most, byla tma, silnice byla dvouproudová vpravo i vlevo. Najednou jsem uslyšel ránu, jako když praskne guma, někdo řval stop, stop. Pak běžel rychle dopředu autobusu náš doktor, volali ho, že je zraněný řidič. Během dvaceti vteřin už ho nakládali do policejního auta a jeli s ním rychle do nemocnice,“ je šokovaný Kadlec.

Hráče pak v rychlosti naskládali policisté do malého autobusu, kde se tísnili ve zbytku cesty na letiště. Druhý den ani netrénovali, měli jen dvacetiminutový výklus.

„Nikdo neměl náladu, nevím, jestli nám neodloží pohárové utkání v úterý. Je to síla, když si uvědomíte, že tohle někdo udělá kvůli fotbalu… Když jsem pak přišel domů, nevěděl jsem, jestli je to zlý sen. Uvědomíte si, co se během jedné vteřiny může změnit. Přemýšlíte nad kravinama, najednou bum bum, všude policajti, křik…“

O tom, že by se na turecké angažmá vykašlal, Kadlec zatím nepřemýšlí. Krátce si volal se svým tátou Miroslavem, také bývalým reprezentantem. „Říkal jsem mu, že jsem v pořádku, nic víc jsme neprobírali. Když tohle nezažijete, nevíte, co máte v té situaci dělat, pořád si říkám, že člověk může být v danou chvíli buď na správném místě, nebo na špatném, co nějakého blázna napadne…,“ přemýšlí Kadlec.

Po útočníkovi, který na autobus Fenerbahce střílel, se stále pátrá.

Rozhovor s Michalem Kadlecem o útoku v Trabzonu čtěte v úterním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud