Stanislav Hrabě
30. prosince 2015 • 13:17

Boudjemaa chce hrát v Rumunsku. Komplikuje to spor se Slavií

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě skončil ve Slavii a celý podzim bloumal třicetiletý záložník francouzsko-alžírského původu Damien Boudjemaa po Evropě při hledání nového angažmá. Neuspěl na testech v normandském SM Caen, nyní by se rád pokusil restartovat kariéru v rumunském týmu Petrolul Ploješť, kde zažil před třemi lety báječnou sezonu. „Chce za nás hrát,“ potvrdil sportovní manažer klubu Marius Nicolae. Je tu však potíž: nedořešené záležitosti se Slavií.



Před dvěma lety se měl Damien Boudjemaa stát obnovitelem nové Slavie Praha a fanoušci ho milovali. Teď v létě však odešel jako nechtěný a nikomu to nevadilo, do červenobílého dresu se převléká jeden zajímavý hráč za druhým. Případ Boudjemaa však ještě není právně uzavřený.

Slavia s ním nepočítá, pohybuje se po Evropě jako hráč bez závazků. Nyní se nachází v rumunské Ploješti, kde se před časem předvedl v plné kráse. „Přes Vánoce zůstal v klubu, aby projednal veškeré detaily,“ sdělil sportovní manažer Marius Nicolae pro rumunský web Sport Onlineph.

„Boudjemaa ví, že se mu v minulosti u nás dařilo, a nyní by se rád připojil k týmu a pomohl mu k záchraně,“ prohlásil rumunský funkcionář. Petrolul je na tom špatně, po podzimu stojí na posledním místě tabulky, z 23 zápasů jen dvakrát vyhrál a získal 14 bodů. „Boudjemaa chápe, že jeho záměr musí být podpořen velkými výkony, ale všichni mu věří a doufají, že bude opět zpátky,“ navnadil Nicolae fanoušky.

Je tu však zádrhel. A velký. Boudjemaa se nerozešel se Slavií v dobrém. Požadoval splacení dluhu přes 400 tisíc korun a pro porušení dohod vypověděl klubu smlouvu platnou do června 2016. Podle názoru pražského klubu ovšem v rozporu s předpisy, proto spor řeší arbitrážní komise FAČR. Ta rozhodne, na čí straně je právo, jestli je hráč nadále pod platnou smlouvou.

Kdyby tomu tak bylo, byl by jeho přestup komplikovaný. Hráčova hodnota je podle odborného serveru transfermarkt.de 750 tisíc eur, což je v přepočtu přes 20 milionů korun. Za takové peníze by si Slavia mohla pořídit jednoho celého Josefa Hušbauera a třetinu dalšího.

„Damien Boudjemaa ve Slavii od léta nepůsobí a žádný klub nás ohledně jeho vyžádání nekontaktoval,“ sdělil Michal Býček z oddělení komunikace a jasně doložil, že se s ním v Edenu už nepočítá. „Chce hrát za Ploješť,“ zdůraznil rumunský funkcionář. Věc mají ovšem v rukou právníci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud