6. července 2015 • 22:11

Bizarní přestup! Barcelona získala Ardu, za pár dní ho může prodat zpět

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Barcelony posílí turecký záložník Arda Turan z konkurenčního Atlética Madrid. Úřadující vítězové Ligy mistrů a španělské ligy za osmadvacetiletého hráče zaplatí 34 milionů eur (zhruba 924 milionů korun). Dalších sedm milionů eur může Atlético obdržet dodatečně na bonusech. Barcelona dnes oznámila, že s Ardou podepíše smlouvu na pět let.



Hrát za katalánský celek však Arda bude moci až od nového kalendářního roku, protože Barcelona má kvůli dřívějšímu porušování přestupových pravidel zakázáno do konce prosince registrovat nové hráče. Velký přestup vedle toho komplikoval fakt, že v Barceloně se schyluje k volbám nového vedení klubu. Transfer proto musel schválit zvláštní komise.

Podle agentury Reuters je ve smlouvě o přestupu neobvyklá klauzule, že Barcelona může do dvou dnů po volbách, které se uskuteční 18. července, prodat Ardu zpět do Atlética. Tratila by na tom však deset procent prodejní sumy.

Arda má za sebou čtyři sezony ve Španělsku, během nichž se stal oblíbencem fanoušků Atlétika. Madridskému klubu pomohl loni ukončit osmnáctileté čekání na titul, v roce 2012 s ním vyhrál Evropskou ligu.

S tureckou reprezentací byl v roce 2008 v semifinále mistrovství Evropy, kde se v základní skupině podílel gólem na klíčové výhře nad českým týmem. V národním mužstvu odehrál 81 zápasů včetně podzimního duelu s českými fotbalisty (1:2) v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud