28. července 2014 • 19:08

Messiho daňové problémy nekončí! O podvodech mohl vědět, tvrdí soud

Autor: ČTK, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kauza s nezaplacenými daněmi ještě pro hvězdného útočníka Barcelony Lionela Messiho neskončila. Argentinskému fotbalistovi stále hrozí ve Španělsku obvinění. Soud ve městě Gava totiž podle španělských médií odmítl návrh státního zastupitelství na zastavení vyšetřování čtyřnásobného nejlepšího fotbalisty světa.



V případu jde o dluhy na daních ve výši čtyř milionů eur (asi 110 milionů korun). Kanonýr Barcelony se měl daňových úniků dopustit spolu s otcem Jorgem v letech 2007 až 2009. Už nedlouho po zahájení vyšetřování oba dluh dorovnali a španělským úřadům uhradili přes pět milionů eur.

Sedmadvacetiletý Messi v loňské výpovědi uvedl, že se o finance a daňové záležitosti osobně nestaral, což potvrdil jeho otec. Messi starší za věc převzal plnou zodpovědnost, je stále vyšetřován a hrozí mu pokuta či vězení.

Poté co soud odmítl červnové rozhodnutí státní zástupkyně zastavit proti nejlepšímu hráči nedávného mistrovství světa vyšetřování, se to týká znovu i Messiho mladšího.

Soudce dokonce tvrdí, že Messi v celém případu není zdaleka nevinně. „Existují důkazy, že o tom mohl vědět a souhlasil s vytvořením a údržbou fiktivní podnikové struktury,“ citují španělské deníky.

„Měl cíl vyhnout se plnění daňových povinností z příjmů plynoucích z obrazových práv,“ stojí v oficiálním vyjádření španělského soudu.

Žádné důkazy ale zatím nebyly předloženy a není jisté, čím přesně soud disponuje. Sám fotbalista nadále veškerá obvinění popírá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud