21. ledna 2016 • 16:14

Mascherana odsoudili na rok vězení. Proč se mu hvězda Barcelony vyhne?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve velkém problému lítá obránce Barcelony Javier Mascherano. Za krácení daní byl totiž dnes u soudu odsouzen ke trestu jednoho roku odnětí svobody a tučné pokutě 22 milionů korun. Přestože argentinský reprezentant s trestem souhlasil, do vězení podle všeho nepůjde. Jeho právnící jednají o tom, že by místo roku za mřížemi zaplatil další pokutu, což umožňuje španělský zákon.



Mascherano pykal za roky 2011 a 2012, za první si vysloužil čtyřměsíční trest ve vězení, za druhý osmiměsíční. Obránce Barcelony trest přijal. Soud trval podle informací ze Španělska velmi krátce, asi kolem deseti minut.

Fotbalista nicméně do vězení nepůjde. Ve Španělsku totiž platí zákon, podle kterého se může viník pobytu za mřížemi vyhnout, pokud jde o trest odnětí svobody do dvou let a nejde o násilný zločin. Mascherana tak místo vězení čeká další mastná pokuta.

Proces kvůli daňovým únikům čeká letos ve Španělsku i nejlepšího fotbalistu světa Lionela Messiho. Mascheranův spoluhráč z reprezentace i z Barcelony a jeho otec Jorge stanou před soudem 31. května, rozsudek by měl padnout do 3. června. 

Fotbalové přestupy ONLINE: Sledujte, které hvězdy změní dres >>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud