30. ledna 2016 • 18:50

Řezníci z Atlétika! Messimu trefili koleno, Suárez letěl vzduchem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zápas si prohráli sami. Vlastní blbostí, úplně zbytečně. Sobotní šlágr Barcelony s Atlétikem Madrid (2:1) ovlivnila dvě vyloučení v řadách hostujícího týmu. Na konci prvního poločasu zasáhl Messiho koleno Filipe Luís, ve druhém poločase šel do sprch i kapitán Diego Godín po nešetrném skluzu na Luise Suáreze. Atlético bez dvou zkušených mužů na trávníku nemělo sílu na to, aby lídra španělské ligy zastavilo.



Souboj prvního s druhým, svátek španělské fotbalové ligy. Všichni se na řežbu Barcelony s Atlétikem Madrid těšili. Nažhavení byli i samotní hráči, někteří z nich šli do utkání zřejmě nažhavení až zbytečně moc.

Atlético vlétlo do souboje se španělským šampionem a vítězem Ligy mistrů s jasným plánem. Od prvních minut hrát maximálně agresivně, narušovat rozehrávku Barcelony a snažit se udeřit z bleskových brejků.

Taktika fungovala, už po deseti minutách se Atlético ujalo vedení po zásahu Kokeho. Jenže Barcelona zvýšila obrátky, až se po půl hodině hry dočkala vyrovnání. Po parádní akci se trefil Lionel  Messi , o osm minut později poslal domácí do vedení kanonýr Luis  Suárez .

Rychlá otočka v zápase hosty zřejmě hodně frustrovala. Už tak agresivní hráči nezvládli dění na trávníku, víc a víc se přiostřovalo.

Ve 44. minutě přišel na řadu nejošklivější zákrok. Filipe Luís u postranní čáry šel do souboje šlapákem, podrážkou kopapačky trefil koleno Lionela Messiho. Domácí klenot se v bolesti zřítil k zemi, hráči Barcelony zuřili. Šlo o zcela nesmyslný zákrok, který mohl vážně ohrozit zdraví barcelonské desítky.

Hlavní sudí Undiano Luísovi sečetl i předchozí fauly, kdy několikrát tvrdě fauloval především neustále hrozícího Neymara . Po nešetrném ataku na Messiho neváhal a rovnou tasil červenou. Celkově Atlético "vyhrálo" první poločas na fauly 11:4, to o agresivitě hostujících borců leccos vypovídá.

Atlético se i po přestávce snažilo o vyrovnání, hrálo velmi odvážně. Veškeré snahy ale zlomila 65. minuta. Zkrat předevdl kapitán Diego Godín. Stoper Atlétika trefil skluzem Luise Suáreze. Zákrok to byl úplně zbytečný a nic neřešil. Suárez už mířil směrem od hostující branky, v tu chvíli nepředstavoval velké nebezpečí.

Godín už měl žluté napomenutí z první půle, také proto rozhodčí Undiano podruhé v zápase tahal červenou kartu. Atlético oslabené o dva hráče už nemělo sílu na další zvrat a Barcelona v poklidu uhlídala výhru 2:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud