11. září 2016 • 04:30

Jak se rodila senzace? Barcelona dostala laciné góly, Neymar zklamal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo věří v nadpřirozené jevy, někdo dokonce na duchy. Tomuhle snad ale nemohl věřit nikdo. Že vyhraje Deportivo Alavés na půdě Barcelony? Zavřete toho, kdo to tvrdí, do blázince! Po závěrečném hvizdu by ale musela následovat omluva. Neuvěřitelné se totiž stalo realitou. Nováček La Ligy skutečně vykradl slavný Camp Nou a vyhrál 2:1. Jak se to stalo?



Tak zaprvé, Barcelona nechala odpočívat Lionela Messi, Luise Suáreze i Andrése Iniestu. A ti, co nastoupili, včetně navrátilce Neymara, působili od začátku utkání hodně vlažným dojmem. Zatímco někdy jsou Katalánci schopni zápas za dvacet minut rozhodnout, tentokrát se k první šanci dostali až ve 33. minutě. Nedali.

Ve 39. minutě pak přišel trest. Hráči Alavésu hezky zakombinovali na pravé straně a podařilo se jim přesně odcentrovat. Obránce domácích Javier Mascherano navíc zaspal a hostující útočník Deyverson propálil debutujícího brankáře Barcelony Jaspera Cillessena.

Barcelona - Alavés: Šok pro favorita! Deyverson poslal nováčka do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Hned o minutu později mohli domácí vyrovnat, jenže navrátilec Neymar v obrovské šanci zklamal. Jeho svítivě blonďatá hlava namířila míč vedle. Protože neuspěl o chvíli později ani Ivan Rakitič, šlo se do kabin za vedení hostů.

Barcelona - Alavés: Obří šance! Neymar mohl vyrovnat, ale tutovku zazdil
Video se připravuje ...

Barcelona - Alavés: Další velká šance domácích. Rakitič vypálil těsně mimo
Video se připravuje ...

Přesto v tu chvíli málokdo pochyboval o tom, že Barcelona doma utkání otočí. Navíc když hned v první minutě druhého poločasu vyrovnal po rohovém kopu hlavičkou stoper Jérémy Mathieu. O chvíli později to mohlo a mělo být 2:1, jenže francouzský obránce tentokrát sám na malém vápně tutovku trestuhodně zazdil.

Barcelona - Alavés: Vyrovnáno po minutě druhé půle. Mathieu skoroval hlavou
Video se připravuje ...

Barcelona - Alavés: To nešlo nedat! Mathieu netrefil bránu z malého vápna
Video se připravuje ...

A tak přišla 64. minuta. Ofenzivní záložník Alavésu Ibai Gomez díky svému důrazu prošel přes oba stopery Barcelony a uklidil míč k tyči. Ne, tohle nebyla defenziva hodná obhájce titulu. Favorit proto musel znovu dotahovat.

Barcelona - Alavés: Nováček opět vede! Ibai prošel přes tři hráče a zamířil přesně
Video se připravuje ...

Přestože přišli postupně na hřiště Messi, Iniesta i Suárez, k překvapení všech stav zůstal do konce zápasu stejný. Největší šanci zařídit Barceloně alespoň bod měl Messi, ale v 94. minutě střílel z první těsně mimo. A protože pozorný sudí neskočil ani na Suárezův nahraný pád, Alavés senzaci dokonal a vyhrál na Camp Nou 2:1.

Barcelona - Alavés: Velká šance na vyrovnání! Messi mířil těsně mimo
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: FC Barcelona – Deportivo Alavés 1:2. Senzační výhra nováčka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud