27. března 2017 • 16:10

Alarm pro Barcelonu! United cílí na Neymara, chtějí ho za miliardy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United by rádi Neymara. Kolikrát jste tuhle větu už slyšeli? Jenže tentokrát jde o vážnější informaci. Podle katalánského deníku Sport, specializovaného na dění v Barceloně, anglický klub hodlá brazilskou hvězdu vykoupit ze smlouvy. Výstupní klauzule dělá 200 milionů eur (5,4 miliardy korun), což je jednou tolik, než stál dosavadní nejdražší hráč světa Paul Pogba (110 milionů eur).   



V kancelářích na Old Trafford se dost možná rodí ďábelský plán. Ekonomicky mimořádně silný klub hodlá realizovat rekordní přestup, jehož částka zadupe do země všechny dosavadní transfery. Včetně toho nejdražšího, který má Manchester United na svědomí z léta, kdy za víc než tři miliardy korun přivedl z Juventusu záložníka Paula Pogbu .

Tentokrát je ve hře mnohem dražší zboží. Neymar , který se v Barceloně vyšvihl mezi nejlepší fotbalisty planety a spolu s  Messim a Suárezem tvoří nejúdernější ofenzivní letku světa. United z něj chtějí udělat nového lídra týmu, muže, který ponese na bedrech tíhu klubu v nové éře.

Jak toho chtějí docílit, když Neymar všude tvrdí, jak je v Barceloně spokojený? Brazilská hvězda má v nové smlouvě (platná až do roku 2021) výstupní klauzuli 200 milionů eur. Právě tuhle cifru hodlá vybalit anglický klub a do svých řad přivést novou tvář.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

Pokud 25letý forvard kývne a United zaplatí požadovanou sumu, Barcelona s odchodem svého klíčového hráče nic neudělá. Neymarovi už prý několikrát volal José Mourinho , aby ho pro velký přestup získal. Slíbil mu, že na Ostrovech vystoupí ze stínu Lionela Messiho a stane se ještě lepším hráčem.

Přesvědčit ho samozřejmě mají i peníze. United Neymarovi údajně nabízí 25 milionů eur na sezonu, čímž by téměř zdvojnásobili jeho současnou mzdu. Brazilský šutér by se s takovou smlouvou stal nejlépe placeným hráčem celé Premier League.

Neymar navíc v minulých týdnech připustil, že anglická liga ho zajímá. „Mám rád ten způsob hry a některé kluby. A kdo ví, třeba si tam jednoho dne zahraju,“ prohlásil. „Uznávám Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool – tyhle týmy hrají vždycky nahoře. A pak zde máte skvělé trenéry jako Mourinha nebo Guardiolu. Každý hráč by pod nimi chtěl pracovat,“ dodal Neymar.

V aktuální sezoně odehrál několik skvělých zápasů a vyzrává ve velkého hráče. Barceloně skvělým výkonem pomohl vyřadit v Lize mistrů PSG, kdy v odvetě proměnil penaltu, trefil nádherný gól z přímého kopu a geniální přihrávkou vymyslel rozhodující branku pro Sergia Roberta. 

Jak si vedly hvězdy La Ligy: Ronaldo s Neymarem přihrávali, Messi otočil zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud