28. prosince 2016 • 22:45

Straka jde trénovat do Egypta. Vítej Franzi, jásá klub na internetu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér František Straka je zpátky ve hře! Fotbalový bouřlivák našel angažmá v dalekém Egyptě, kde podle informace serveru info.cz povede klub Ismaily FC. S klubem, který leží asi 120 kilometrů východně od Káhiry, už má podepsanou smlouvu a v pátek ho čeká premiéra přímo na lavičce.



Straku, který během kariéry vedl například pražskou Spartu i Slavii, stejně jako národní tým, už v klubu stihli přivítat. Na twitterovém účtu zdobí tvář českého trenéra modrožluté barvy klubu a přivítání v angličtině. V textové části již kouče vítají oslovením Franz, jak se Strakovi přezdívá.

Český kouč je známý jako velký motivátor, který dokáže oživit a nastartovat uvadající tým i za pomoci zvláštních metod, kdy třeba hráče pozve na tatarák a snaží je vyburcovat. Právě tohle nejspíš klub Ismaily FC potřebuje, protože za lídrem tabulky zaostává o 21 bodů. Na přípravu bude mít času dost. Podle info.cz po pátečním utkání čeká egyptskou ligu měsíc a půl trvající pauza.

Klub Ismaily SC byl založen v roce 1924 v egyptském městě Ismailia pod názvem Nahda Sporting Club. Ve své dvaadevadesátileté historii dokázal třikrát zvítězit v egyptské nejvyšší soutěži, naposledy v roce 2002, a dvakrát vyhrál tamní pohár. V roce 1969 vyhrál africkou Ligu mistrů, do finále této soutěže se dostal i před třinácti lety. Hráčům klubu se přezdívá dervišové.

Straka už podle informací dostupných na internetových stránkách klubu viděl své nové svěřence v akci a pochvaluje si jejich rychlost a technické dovednosti. Vedení prý slíbil, že za pomoci speciálních tréninkových metod, výkonnost týmu ještě pozvedne.

Straka se v minulosti pokoušel prorazit i na televizních obrazovkách v reality show Ano, trenére, tam ale nebyl úspěšný. Fungoval i jako expert ve studiu při zápasech Ligy mistrů.

František Straka (vlevo) s Markem Jankulovskim při komentování duelu Ligy mistrů mezi Mönchengladbachem a Dynamem Kyjev
František Straka (vlevo) s Markem Jankulovskim při komentování duelu Ligy mistrů mezi Mönchengladbachem a Dynamem Kyjev

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud