23. prosince 2012 • 19:21

Osm gólů pod stromeček! Chelsea zcela zničila Aston Villu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea s brankářem Čechem rozstříleli Aston Villu 8:0 a posunula se na třetí místo anglické ligy. Naopak hráči Manchesteru United remizovali 1:1 na hřišti Swansea a jejich náskok v čele anglické ligy před druhým Manchesterem City se ztenčil na čtyři body. Lídr soutěže přišel o sérii pěti výher a poprvé v tomto ročníku remizoval.



Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem, kteří se utkají v druhém kole Evropské ligy se Spartou, rozstříleli v 18. kole anglické ligy Aston Villu 8:0. Díky příspěvku sedmi různých střelců, což se podařilo poprvé v historii Premier League, se posunuli na třetí místo tabulky.

Chelsea kvůli účasti na mistrovství světa klubů hrála v lize první zápas od 8. prosince a navázala na poslední vítězství nad Sunderlandem. I dnes totiž brzy otevřel skóre španělský útočník Torres, který využil Azpilicuetův centr.

Po půlhodině přidal druhý gól "Blues" tvrdou ranou z přímého kopu záložník David Luiz a pět minut nato zvýšil hlavičkou z dorážky obránce Ivanovič.

V 59. minutě ozdobil parádní trefou z dálky svůj pětistý start v Premier League záložník Frank Lampard. Současně se se 130 góly stal nejlepším střelcem Chelsea v nejvyšší soutěži.

David Luiz z Chelsea (vlevo) v souboji s Brettem Holmanem
David Luiz z Chelsea (vlevo) v souboji s Brettem Holmanem

O pátou branku se čtvrt hodiny před koncem postaral po asistenci Piazóna v akci střídajících hráčů Ramires. Šestý gól přidal z penalty Oscar, další zásah do děravé obrany birminghamského celku přidal dělovkou zblízka Hazard. V poslední minutě neproměnil penaltu Piazón, ale jeho zaváhání napravil zanedlouho Ramires.

Trenér Rafael Benítez, jehož tým se představí v prvním duelu 2. kola EL v Praze na Letné 14. února, nasadil sestavu: Čech - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Cole - Lampard (60. Ramires), David Luiz - Moses, Mata (74. Piazón), Hazard - Torres (67. Oscar).

Diváci ve Walesu měli příležitost sledovat přímý souboj nejlepších střelců ligy - domácí Michu i opora United Robin van Persie měli před utkáním na kontě 12 branek. A oba kanonýři se už v první půli podíleli na jediných gólech svých týmů.

Úvodní převahu United zúročil v 16. minutě obránce Evra, kterému poslal míč z rohového kopu na hlavu Van Persie. Poté však začali více hrozit svěřenci trenéra Michaela Laudrupa a v 29. minutě Michu dorážkou po kombinační akci spoluhráčů vyrovnal. "Rudí ďáblové" i přes velký tlak už po změně stran neskórovali.

David Luiz z Chelsea (vlevo) v souboji s Brettem Holmanem
David Luiz z Chelsea (vlevo) v souboji s Brettem Holmanem

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Swansea - Manchester United 1:1 (29. Michu - 16. Evra), Chelsea - Aston Villa 8:0 (75. a 90.+1 Ramires, 3. Torres, 29. David Luiz, 34. Ivanovič, 59. Lampard, 79. Oscar z pen., 83. Hazard).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud