23. prosince 2012 • 19:01

Sir Alex zuřil: Van Persieho mohli zabít, pro soupeře chci trest!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Těžko kousal remízu ve Walesu na půdě Swansea manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Jeho tým bral na půdě soka jen remízu 1:1, která se mu nehodí do propočtů na cestě za mistrovským titulem.



Alex Ferguson se po zápase Premier League svého Manchesteru United na hřišti Swansea pořádně vztekal, v žaludku mu ležela situace ze 77. minuty, kdy kapitán domácích Ashley Williams zblízka napálil míč do hlavy ležícího Robina van Persieho. Trenér United si myslí, že mohl Nizozemec klidně na hřišti zemřít.

Van Persie v inkriminovaném momentu ležel po faulu na zemi. Když dostal dělovku do hlavy, na soupeře vystartoval. Sudí pak dal oběma hráčům žlutou kartu. S tím ale Ferguson nesouhlasí, nepovažuje trest za adekvátní.

VIDEO | Bum! Williams napálil Van Persieho míčem do hlavy

„Soupeř to všechno udělal úmyslně. V takové situaci mohl Robina klidně zabít. Doufám, že se na to FA podívá a nespokojí se s udělením žluté karty,“ zlobil se kouč United.

„Myslím, že by měl ten hráč dostat pořádně dlouhý trest. Byla to nejnebezpečnější věc, jakou jsem ve fotbale za poslední léta viděl. Byl odpískaný faul a on napálil před očima rozhodčího míč do hlavy našeho hráče. Naprosto úmyslně, je to ohromná ostuda,“ zlobil se Fergie.

Obviněný Williams pochopitelně viděl situaci odlišně. Jeho tým sahal po bodovém zisku s velkým favoritem, proto dělal pro udržení výsledku všechno možné. Na svém počínání neviděl nic špatného.

„Prostě jsem chtěl odehrát míč, bohužel zasáhl soupeře do hlavy a on byl proto naštvaný. Myslím, že u konce zápasu tohle nebylo nic neobvyklého,“ bránil se hráč Swansea. Jeho tým nakonec s „Rudými ďábly“ uhrál vysněnou remízu 1:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud