27. prosince 2012 • 13:35

Ferguson loví v Borussii Dortmund. Chce kanonýra Lewandowského

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se těžko odmítá. Sir Alex Ferguson chce do svého týmu kanonýra Borussie Dortmund Roberta Lewandowského a nabízí mu pohádkovou smlouvu. Podle informací německého deníku Bild leží na stole pětiletá smlouva s pohádkovým příjmem 25 milionů eur, tedy přes šest set milionů korun. Tomu asi Borussia nemůže konkurovat...



Značka BVB je v Evropě hitem. Suverénní tažení týmu Jürgena Kloppa Ligou mistrů samozřejmě nezůstalo bez odezvy, a tak kolem hráčů Borussie krouží snad všechny velkokluby.

Jako první by z Vestfálska mohl odejít polský útočník Robert Lewandowski, za něhož Manchester United nabízí dvaadvacet milionů eur (550 milionů korun).

Čtyřiadvacetiletý fotbalista má v Dortmundu smlouvu do roku 2014, ale předpokládá se, že v létě opravdu vymění bundesligu za Premier League. Na Old Trafford by ročně pobíral 125 milionů korun, což je přibližně dvakrát tolik, kolik kasíruje v Dortmundu.

Vedení Borussie mu samozřejmě také nabízí vylepšený kontrakt, který by Lewandowského zařadil k Marco Reusovi a Mario Götzemu, tedy nejlépe placeným hráčům.

Přesto se předpokládá, že přednost dostane nabídka „rudých ďáblů“. Stejným směrem putoval v létě i japonský záložník Shinji Kagawa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud