17. prosince 2012 • 16:58

Kouč Zeman zuřil kvůli sudím, raději poslal na tiskovku asistenta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů AS Řím Zdeněk Zeman, který je známý svým ostrým jazykem, když se nebojí pojmenovat fotbalové nešvary, odmítl přijít na tiskovou konferenci po nedělním zápase italské ligy s Chievem (0:1). Zkušeného českého kouče rozzuřilo, že rozhodčí uznali gól z údajného ofsajdu, a před novináře místo sebe poslal asistenta Franka Baldiniho.



Utkání 17. kola Serie A, dohrávaného ve Veroně za velké mlhy, rozhodla kontroverzní branka Sergia Pellissiera z 87. minuty. Tým AS kvůli ní ukončil sérii čtyř ligových výher a propadl se na šestou příčku v tabulce.

„Řekl mi, že bude šťastnější, když nebude mluvit,“ vysvětlil Zemanovu absenci Baldini. „Některé věci mu neseděly a nechtěl rozpoutávat kontroverzi výroky do médií. Branka z ofsajdu nebyla jediným incidentem,“ doplnil římský asistent.

VIDEO: Podívejte se na situaci, která rozzuřila kouče Zdeňka Zemana

Prohra s Chievem v posledních minutách je pro AS velkým zklamáním, protože římský klub myslel minimálně na bod. „Snažili jsme se převzít iniciativu do svých rukou a zaslouženým výsledkem by zřejmě byla remíza. Nebyli jsme schopni hrát takovou hru, kterou jsme chtěli,“ litoval Baldini.

„Samozřejmě jsme mohli být lepší. V prvním poločase jsme podali decentní výkon, horší to bylo po přestávce. Chyběla nám správná fyzička. Také hřiště nám moc nepomohlo, protože jsme zvyklí hrát s míčem u nohy," konstatoval Zemanův zástupce.

Římský celek ztrácí dvanáct bodů na vedoucí Juventus Turín, čtyři body mu chybí na třetí příčku, znamenající účast v předkole Ligy mistrů. "Stále jsme si jistí, že dokážeme konkurovat těm nejlepším klubům v Itálii," upozornil Baldini.

Český trenér Zdeněk Zeman byl po porážce svého AS Řím na půdě Chieva 0:1 hodně naštvaný na rozhodčí
Český trenér Zdeněk Zeman byl po porážce svého AS Řím na půdě Chieva 0:1 hodně naštvaný na rozhodčí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud