24. října 2012 • 04:00

Dortmund sleduje Pekharta, potvrzuje agent. Tiká přestupová bomba?

Autor: jon, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhlédla si Borussia Dortmund Tomáše Pekharta jako možnou náhradu za polského snajpra Roberta Lewandowského? „Borussia ho sleduje, ale nejen ona. Nejdřív se však Tomáš musí prosadit v Norimberku,“ tvrdí agent českého reprezentanta Pavel Paska.



Možná, že se znovu obnoví česká stopa v Dortmundu. Server calciomercato.com totiž přinesl zprávu, že v případě ztráty Roberta Lewandowského by Borussia Dortmund sáhla do Norimberku pro Tomáše Pekharta. Klasická přestupová fáma, nebo informace s reálným základem? Tak napůl.

Tomáš PekhartFoto Jaroslav Legner Sport
„Dovedu si to představit na sto procent,“ říká útočníkův agent Pavel Paska. „Ale není to téma těchto dní, Tomáš musí ještě potvrdit svůj vývoj. Momentálně je fixovaný na Norimberk,“ dodává hned vzápětí.

„Kdyby to s Dortmundem pravda byla, každého hráče takový zájem musí těšit,“ glosuje to opatrně sám Pekhart.

Čtyřiadvacetiletý Lewandowski vystřílel svými góly Borussii dva mistrovské tituly v řadě a už v létě se spekulovalo o jeho odchodu do Manchesteru United. Do aukce polského reprezentanta se však hlásí Juventus Turín a další velkokluby, takže si Dortmund celkem logicky připravuje plán B.

Pekhart by do něj mohl pasovat, typologicky jde o stejného hráče, navíc ještě o rok mladšího. Trenér Jürgen Klopp je přitom zhodnocováním nadějných talentů proslulý.

„A já mám s Borussií dlouhodobě mimořádně dobré vztahy,“ přidává další podpůrný argument Paska, který se osobně zná s bossem Hansem-Joachimem Watzkem i sportovním ředitelem Michaelem Zorkem.

o týmu, který obléká žlutočerné dresy, v minulosti přivedl české hvězdy Patrika Bergera, Tomáše Rosického a Jana Kollera. „A pokaždé z toho byl titul,“ připomíná agent mistrovské sezony 1995/1996, respektive 2001/2002.

Dočká se Tomáš Pekhart angažmá v Dortmundu?
Dočká se Tomáš Pekhart angažmá v Dortmundu?

Pekhart přišel do Norimberku loni v létě z Jablonce za padesát milionů korun a ve své první bundesligové sezoně nastřádal devět branek a pět asistencí.

V novém ročníku je to však už o poznání horší, jeho hra trpí odchodem špílmachra Daniela Didaviho do Stuttgartu. Na kontě má zatím odchovanec Slavie po osmi kolech jediný gól – shodou okolností do sítě Dortmundu. Nedaří se ani jeho klubu, Norimberk na patnácté příčce dělí jen dva body od sestupu.

„Tomáš i Norimberk jsou mimo rytmus,“ pojmenovává to Paska. Podle něj má proto jeho klient na velký transfer čas. „Tomáš musí potvrdit svůj vývoj a nejdřív se naplno prosadit v Norimberku, zatím to není tak, jak bychom chtěli. Potenciál na velký klub určitě má, ale spíš až tak za dva roky.“

Případná gólová šňůra v podání sušického rodáka však může tuto lhůtu významně zkrátit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud