14. října 2011 • 14:13

VIDEO: Rodina Straky má strach: Chuligáni posprejovali dům!

Autor: pj, kap
Vstoupit do diskuse
54
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ FOTO - V noci na pátek fanoušci fotbalové Sparty vnikli na soukromý pozemek a posprejovali dům Františka Straky a jeho rodiny, která v té době spala uvnitř. Chuligáni se nebáli použít vulgárních výrazů. Portál iSport.cz, který mluvil se Strakovou manželkou, byl na místě první.



"Zradils Spartu, některé věci se neodpouštějí"
"Prodejná ku*va"
"Klubismus není džob"

Přesně tohle fotbaloví chuligáni napsali na Strakův dům, což doprovodili dalšími dvěma velkými vykřičníky.

"V půl druhé v noci jsme slyšeli psy, jak uvnitř v domě štěkají. Venku totiž nebyli. Ale nevěděli jsme, že se něco takového děje. Ty nápisy jsme uviděli, až ráno, když jsme vezli dceru do školy," řekla Strakova manželka Zdena pro iSport.cz.

Takhle fanoušci Sparty zničili dům Františka Straky, kterého označili za zrádce.
Video se připravuje ...

Byla z toho nešťastná. Vůbec netuší, zda násilnosti fanoušků nebudou pokračovat. I proto Straka požádal vedení Slavie o ochranku, kterou přivolal ředitel klubu Miroslav Platil.

Případem se již zabývá i policie.

"Snad na něco přijde, protože tihle lidé nemají strach. Dokonce přecvakli plot, aby se dostali dovnitř. Je to hrozné," řekla Zdena Straková. "Myslím si, že škoda přesáhne půl milionu korun, protože jde o původní stavbu z 19. století. Ale všichni teď máme především strach. Nevíme, co bude."

Podle její názoru se vandalismu dopustili minimálně dva lidé. "To je poznat i podle písma, které je jiné," tvrdí.

A co na to Straka? S redaktory iSport.cz a deníku Sport neměl nejmenší náladu se bavit. Vypadal sklesle. Jeho manželka tvrdí, že je z toho všeho v šoku. Prý měla co dělat, aby jej ráno postavila na nohy a dodala sílu.

"Ale my se nevzdáme. Franta je velký bojovník," řekla.

Celá situace připomíná "počmáraný" dům Jaroslava Hřebíka před několika lety. Toho však tenkrát sparťanští chuligáni nepovažovali za zrádce, ale chtěli, aby klub opustil. Měli za to, že se výrazně podílel na vyhazovu právě Františka Straky...

Vandalové posprejovali dům Františka Straky
Vandalové posprejovali dům Františka Straky

Vstoupit do diskuse
54

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud