29. prosince 2011 • 10:36

Doping! Bystroň měl po zápase s Borisovem pozitivní test

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ - Takovýhle skandál český fotbal dlouho nezažil. Plzeňský David Bystroň měl podle informací iSport.cz po zápase Ligy mistrů s Borisovem pozitivní dopingový test! Sám stoper požití jakékoliv zakázané látky popírá, plzeňský klub poukazuje na špatnou manipulaci se vzorky v Minsku, kde se zápas odehrál.



Fanoušci Viktorie v každém případě mohou zůstat klidní, případný trest by se prý měl týkat pouze samotného hráče - výsledku na hřišti (a postupu do jarní části Evropské ligy) by se dotknout neměl.

Podle informací iSport.cz se mělo v Bystroňově případě jednat o zatím blíže nespecifikovanou povzbuzující látku.

Plzeň byla o pozitivním nálezu informována oficiálním dopisem od UEFA ze švýcarského Nyonu. Sám Bystroň doping odmítá.

"S hráčem jsme se samozřejmě ihned spojili, jakékoliv užití zakázaných nebo nenahlášených látek striktně vyloučil," uvedl v tiskové zprávě Adolf Šádek.

"Vzhledem k bezproblémové povaze i pověsti Davida Bystroně nemáme nejmenší důvod o jeho slovech pochybovat. Dva měsíce před kontrolou v Minsku navíc spolu s devíti spoluhráči absolvoval dopingovou kontrolu týmu UEFA přímo ve Štruncových sadech, všichni prošli bez sebemenších námitek," dodal generální manažer Viktorie.

Vzorky nikdo nehlídal, tvrdí Plzeň

Vedení klubu také obratem spolu s hráčem požádalo zástupce lékařského týmu UEFA o analýzu B vzorku, přičemž také upozorňuje na neobvyklý průběh dopingové kontroly v Minsku.

"Základní námitkou je naprosto nestandardní zacházení s nabranými vzorky a především pak ponechání nezapečetěných odběrových nádob mimo kontrolu komisaře UEFA nebo zástupce klubu FC Viktorie Plzeň," uvedl tiskový mluvčí Pavel Pillár.

Klub teď bude čekat na analýzu B vzorku, která by měla v laboratořích UEFA proběhnout v první polovině ledna. "Do té doby nebudeme přijímat jakékoliv závěry, sám hráč se k záležitosti nebude vyjadřovat," uzavřel vyjádření k šokující informaci Pillár.

Taye Taiwo (vlevo), gólman Marco Amelia a Philippe Mexés z AC Milán ve vzdušném souboji s plzeňskými Vladimírem Daridou a Davidem Bystroněm (vpravo)
Taye Taiwo (vlevo), gólman Marco Amelia a Philippe Mexés z AC Milán ve vzdušném souboji s plzeňskými Vladimírem Daridou a Davidem Bystroněm (vpravo)

Vstoupit do diskuse
20

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud