31. ledna 2012 • 18:08

Slavia přišla o mladý klenot, za Simiče dostane z Janova 12,5 milionu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant do 17 let Stefan Simič přestoupil ze Slavie do Janova. Oba kluby dnes transfer definitivně uzavřely. Slavia to oznámila na svém webu.



"Vyhověli jsme přání hráče, který o možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá velmi stál," uvedla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Slavia má za svého odchovance údajně vyinkasovat 500 tisíc eur (asi 12,5 milionu korun) plus další bonusy podle hráčovy výkonnosti. V italském klubu působí také osmnáctiletý český brankář Lukáš Zima, který bojuje o šanci v rezervním týmu.

Čerstvě sedmnáctiletý defenzivní záložník či obránce s chorvatskými kořeny už nakoukl do prvního týmu Slavie, za který před rokem nastoupil v přípravě. Dosud ale hrál v dorostu. Svými výkony se na podzim zařadil mezi stálice reprezentační sedmnáctky.

Nyní se pokusí prorazit v dorostu Janova. "K tomu rozhodnutí jsem došel s rodinou, všichni jsme se shodli na tom, že Slavie mi ohromně pomohla v kariéře, ale že už je taky trochu čas něco změnit," řekl Simič pro slavistickenoviny.cz.

"Ze Slavie neodcházím z důvodu, že by se mi něco nelíbilo, ale protože jsem chtěl zkusit něco nového," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud