17. prosince 2012 • 14:33

Korupční kauza mezi Sigmou a Bohemians nekončí, žalobce se odvolal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Případ údajné korupce v utkání fotbalistů Sigmy Olomouc a Bohemians Praha nekončí. Žalobce v těchto dnech podal proti rozsudku olomouckého okresního soudu, který všechny čtyři aktéry před měsícem zprostil obžaloby, odvolání. ČTK to řekl státní zástupce Jan Beránek.



Případem se bude znovu zabývat olomoucký krajský soud. Zdejší soudy řeší fotbalovou kauzu již půldruhého roku. Na okresní soud se na podnět žalobce případ již jednou vrátil.

V případu se zodpovídá olomoucký brankář Petr Drobisz, obžalovaný z podplácení, někdejší hráči střížkovského týmu Miroslav Obermajer, David Zoubek a prezident Bohemians Praha Karel Kapr, kteří podle obžaloby úplatek přijali.

Aféru rozpoutal Kapr v březnu 2010. Prohlásil, že v květnu 2009 před prvoligovým zápasem Bohemians Praha s Olomoucí nabídl Drobisz jeho hráčům úplatek 300.000 korun.

Kapr prý fotbalistům poradil, aby úplatek převzali s tím, že pak pokus o uplácení oznámí policii. To však udělal až po několika měsících. Olomouc si díky výhře 3:0 zajistila účast v Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud