17. dubna 2013 • 18:01

První fotbalová reportérka v ČT! Dceři trenéra Čuhela fandí Švancara

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ženská rozhodčí v první lize, či trenérka s profilicencí. Tyhle premiéry už má český fotbal za sebou. Nyní tu máme další prvenství – v České televizi se čím dál častěji objevuje na obrazovce první fotbalová reportérka. Monika Čuhelová nikdy neměla k donedávna ještě ryze mužskému sportu prostředí daleko. „Vyrostla jsem na stadionu Zbrojovky,“ hlásí dcera bývalého trenéra brněnského klubu Petra Čuhela.



Monika Čuhelová je dcerou Petra Čuhela, který ještě nedávno vedl Zbrojovku Brno Monika Čuhelová je dcerou Petra Čuhela, který ještě nedávno vedl Zbrojovku BrnoFoto Barbora Reichová (Sport)
Při přenosu z úterní pohárové odvety Sparty s Olomoucí se o přestávce dočkali fanoušci nečekaného osvěžení. Při poločasovém studiu rozebírala dění na trávníku s expertem Luďkem Zelenkou reportérka Monika Čuhelová. S mikrofonem stála na místě, které bylo v minulosti vždy vyhrazené mužům. „Být v něčem první je super. Třeba to odstartuju a holky se začnou o fotbal víc zajímat,“ slibuje si Čuhelová.

Ve fotbalovém prostředí se pohybuje odmalička a tak si udržuje velmi dobrý přehled. „Můj táta je trenér a moje babička zase dvacet let pere dresy na Zbrojovce,“ připomíná, kde má svoje kořeny. Po začátcích v soukromé brněnské televizi přesídlila do Prahy, kde nyní postupně vstupuje do povědomí širšího povědomí fanoušků. „Po každém přenosu si mě přidávají do přátel úplně cizí lidé na Facebooku,“ poznává popularitu.

"Strašně mě podporuje," říká Monika Čuhelová o Petru Švancarovi "Strašně mě podporuje," říká Monika Čuhelová o Petru ŠvancaroviFoto Pavel Mazáč (Sport)
Blízko má i k brněnskému kapitánovi Petru Švancarovi, který s ní začal chodit ve chvíli, kdy ho Petr Čuhel vedl ve Zbrojovce jako trenér. „Jsme kamarádi,“ říká k jejich vztahu nyní Čuhelová. „Strašně mě podporuje a volá mi pokaždé, když vidí nějakou mojí reportáž. Je to můj jediný fanoušek,“ mluví o Švancarovi. Zná i řadu dalších fotbalistů z brněnského prostředí. „Pozdravíme se, ale že bychom spolu zašli zapařit, to určitě ne,“ podotýká k tomu

Řada žen se ve fotbalovém prostředí setkala s předsudky s názory, že nemají v mužském prostředí co pohledávat. Jaká jsou zkušenosti Čuhelové? „Já nic takového nevnímám,“ tvrdí. „Nikdo se mi nesnaží dokazovat, že tohle je svět pro chlapy. Všichni jsou ke mně vstřícní a pomáhají mi. I nepříjemné otázky se snažím pokládat s úsměvem. Pro trenéry je rozhovor třeba příjemnější.“

Přesto se setkává se situacemi, které by její kolegy potkaly jen těžko. Když loni točila reportáž na zápase Dukly, došlo na rozhovor se záložníkem Tomášem Borkem, který dřív působil v Brně. „Dal zrovna dva góly a byl nějak v euforii, začal do mě šít a taky lehce flirtovat. Lovila jsem otázku asi minutu. On z toho byl nadšenej, že mě rozhodil.“

Čuhelová by si ráda jednou zkusila i pozici komentátorky. „Bylo by to fantastický. Ale zatím si to nedokážu představit. Snad někdy v budoucnu, pokud by mi to šlo.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud