18. června 2013 • 20:30

Pravda o Baníku! Hadamczik vrací úder bývalému šéfovi klubu

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLNÉ ZNĚNÍ DOPISU | Ostrý otevřený dopis rozeslal v úterý všem ostravským zastupitelům Alois Hadamczik, bývalý majitel fotbalového Baníku, nyní trenér hokejové reprezentace. Ohrazuje se v něm proti slovům zastupitele Lumíra Palyzy, někdejšího šéfa klubu. Ten v květnovém rozhovoru pro deník Sport označil právě Hadamczika za jednoho z viníků současného stavu ostravského klubu.



"Je neuvěřitelné, že tuto hrubou pomluvu sdělujete veřejnosti za situace, kdy právě pod vaším vedením (předsedou představenstva jste byl od dubna 1998 do prosince 1999) se klub už v roce 1999 ocitl na okraji krachu," píše Hadamczik Palyzovi ve více než dvoustránkovém dopise.

Plné znění dopisu Aloise Hadamczika najdete v galerii:

Dopis Aloise Hadamczika - první část
Dopis Aloise Hadamczika - první část

Hadamczika, jenž byl spolumajitelem Baníku v letech 2000 - 2003, rozlítila zastupitelova slova o tom, že právě on se prodejem pozemků pod ostravským tréninkovým areálem Jeremenko podílel na současné situaci ostravského klubu.

Hadamczik připomíná, že i Palyza měl v době, kdy byl předsedou klubového představenstva, v úmyslu zmíněné pozemky, na nichž dnes stojí nákupní centrum, prodat.

Což dle Hadamczika nestihl, protože byl z funkce odvolán. V době, kdy Palyza své působení v Baníku nuceně ukončil, činily dluhy ostravského klubu 42 milionů korun, uvádí se kromě jiného dále v dopise.

Palyza, někdejší šéf Baníku,  je v současnosti jedním z ostravských zastupitelů. Postavil se proti nedávnému zájmu města odkoupit stadion Bazaly za 114 milionů korun a pomoci tím klub oddlužit. Deník Sport jej chtěl požádat o vyjádření k Hadamczikovu dopisu, ale zastupitel v úterý večer nebral telefon. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud