Jonáš Bartoš
4. června 2014 • 21:20

Legendy slavily double. Sparta byla nejlepší za třicet let, smekl Hašek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční podvečer na Letné znamenal svátek pro celou Spartu. Téměř dvě tisícovky příznivců českého mistra sledovaly exhibiční představení klubových legend. Rozhodně bylo na co se dívat.



 Na trávníku se objevila řada osobností minulých úspěšných dekád, k nim se přidali současní mistři i hráči mladších výběrů Sparty. „Spartě moc gratuluji,“ vystihl za všechny Ivan Hašek, někdejší hráč i trenér, který na Letné pamatuje mistrovské časy.

Sparťané si na středu večer naplánovali rozlučku se sezonou. Na trávníku se objevily dva výběry „bílé“ a „červené“ Sparty. Po poločase se týmy obměnily, přišli další hráči. Konečné skóre dopadlo smírně 7:7, o výsledek ale vůbec nešlo. Na Letné se slavila především jedna z nejúspěšnějších klubových sezon na domácí scéně, kdy se týmu podařilo vybojovat double.

„Spartě moc gratuluji, byla nejlepší za posledních dvacet, třicet let. Získala titul s obrovským náskokem, herně dominovala. Byla zkonsolidovaná, má tým do budoucnosti. Bylo nádherné si tady zahrát, máme z toho všichni radost. Bylo to v přátelské atmosféře, s mladýma klukama je to opravdu běhavé,“ usmíval se Ivan Hašek, který vedl jako kapitán červený tým ve druhém poločase.

Oslavy na Spartě po zisku ligového titulu i Poháru České pošty
Video se připravuje ...

Hvězdy na obou stranách

Na hřišti se sešly skutečně výjimečné výběry. Ivan Hašek, Jiří Novotný, Vratislav Lokvenc, Jaromír Blažek, Vladimír Labant, Jan Flachbart, Petr Gabriel, Marek Kincl, František Straka, Martin Hašek, současný trenér Vítězslav Lavička a další.

Sparťanské legendy doplňovali hráči mistrovského kádru Jakub Brabec, Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Tomáš Vaclík (ten už podepsal smlouvu v Basileji). Na lavičkách stáli jako trenéři Jozef Chovanec, Horst Siegl a Dušan Uhrin starší.

„Mně se tady hrálo vždycky dobře. Jsem rád, že jsem mohl na hřiště nastoupit. Teď chodím koukat jen z tribuny, stát na hřišti je mnohem lepší,“ hlásil spokojeně útočník Vratislav Lokvenc. Bývalý reprezentant se udržuje v kondici, střílel góly a dostával se do šancí. „Dejte mu smlouvu,“ pokřikovali fanoušci z tribuny.

Prosluněný podvečer přilákal na letenský stadion 1 893 diváků. Po exhibičním utkání (hrálo se dvakrát 30 minut) následovala autogramiáda hráčů, fanoušci se také mohli jít vyfotit s mistrovským pohárem. Po skončení utkání pak následoval na tréninkovém hřišti koncert populární kapely Tři sestry.

„Je to příjemný pocit zahrát si s klukama, se kterými jsme se tady sešli. Spousty jich znám ještě z mého působení ve Spartě. Je to příjemné setkání, jsem rád, že jsem tady mohl být,“ pochvaloval si gólman Jaromír Blažek.

Straka se vrátil zpět na Letnou.
Straka se vrátil zpět na Letnou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud