8. září 2014 • 17:00

Novinka ve fotbale? Trenéři by mohli nechat zkoumat verdikt sudího

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) Sepp Blatter chce v příštím roce začít s testováním použití videozáznamů při zápasech. Prostřednictvím předtočeného videa, které zhlédli účastníci konference SoccerEx v Manchesteru, šéf světového fotbalu vzkázal, že chce novou pomůcku pro rozhodčí vyzkoušet v domácí lize a na mistrovství světa dvacítek na Novém Zélandu.



Podle Blattera by trenéři jednotlivých týmů měli právo jednou nebo dvakrát za poločas vznést protest proti rozhodnutí rozhodčího a nechat spornou situaci znovu posoudit na základě videozáznamu. Podobný systém funguje v tenisu, kde si hráči mohou nechat prověřit určitý počet sporných míčků za set.

Blatter, jenž ve vzkazu znovu zopakoval, že se příští rok bude ucházet o znovuzvolení do čela FIFA, v posledních letech podporuje pronikání technologií do fotbalu. Na letošním mistrovství světa si odbyl premiéru systém na hlídání brankové čáry, který ve sporných situacích pomáhá určit, zda padl gól. Kamerová technika se testovala při loňském Poháru FIFA a na mistrovství světa klubů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud