1. února 2015 • 22:23

Hrdina Bony! Kanonýr dal dva góly a dotáhl Slony k postupu

Autor: ČTK, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pobřeží slonoviny ho zase vynáší do nebes! Útočník „Slonů“ Bony Wilfried zářil ve čtvrtfinále mistrovství Afriky proti Alžírsku a dotáhl svůj tým k postupu. Nová posila Manchesteru City soupeře zničila dvěma přesnými hlavičkami. Pobřeží slonoviny hlavně díky své největší hvězdě porazilo silného soupeře 3:1 a dál sní o titulu.



Ne nadarmo se na něj spoléhají. Bony Wilfried je ve své zemi modlou a po ukončení reprezentační kariéry Didiera Drogby také hlavní útočnou zbraní. To potvrdil ve čtvrtfinále proti Alžírsku dokonale.

Bývalý útočník Sparty si nejdříve v prvním poločase pohlídal ofsajdové postavení a s hlavičkou z blízkosti neměl žádný problém. Brankář Alžírska byl bez šance. Jenže osmifinalista MS v Brazílii dokázal na tuto trefu odpovědět, začátkem druhého poločasu vyrovnal.

VIDEO | Bony otevřel v zápase s Alžírskem skóre

Bony byl ovšem nepolapitelný. V 68. minutě si perfektně naskočil na trestný kop a opět hlavou skóroval. Jak se později ukázalo, šlo o vítězný gól celého střetnutí. „Sloni“ už si výhru pohlídali, v nastaveném čase ještě navíc přidali třetí branku.

Pobřeží slonoviny tak především díky dvěma gólům Bonyho Wilfrieda porazilo Alžírsko 3:1 a slaví postup do semifinále šampionátu.

VIDEO | Bonyho druhý gól do sítě Alžírska

Ghana potvrdila roli favorita

Roli favorita Ghana potvrzovala od začátku duelu, už ve čtvrté minutě se radovala z gólu. Střelec dvou branek ze skupinové fáze mistrovství Ayew patou poslal míč na Christiana Atsua a třiadvacetiletý útočník, jenž hostuje v Evertonu z Chelsea, pohotově zakončil.

V závěru poločasu netrefil guinejský obránce dobře míč ve vlastním vápně, čehož využil napadající Kwesi Appiah a prosadil se poprvé na turnaji.

V druhém poločase upravil povedenou střelou z větší vzdálenosti na 3:0 Atsu. V závěru šla navíc Guinea do deseti, když vybíhající brankář Yattara tvrdě zasáhl před pokutovým územím Gyana.

Ghana popáté v řadě nebude chybět v semifinále, v němž se utká s pořádající Rovníkovou Guineou. Ta v sobotním duelu porazila Tunisko 2:1 v prodloužení.

Čtvrtfinále fotbalového mistrovství Afriky

Ghana - Guinea 3:0 (2:0)
Branky: 4. a 61. Atsu, 44. Appiah.

Pobřeží slonoviny - Alžírsko 3:1 (1:0)
Branky: 26. a 68. Bony Wilfried, 90+3. Gervinho - 51. Soudani 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud