26. února 2015 • 22:00

Další anglická senzace. Mladí sparťané vyhráli i nad slavným Liverpoolem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty do 16 let opět šokovali Anglii. Po vítězství nad Tottenhamem 9:0 a divoké přestřelce s Manchestrem United 5:7, vyhráli svěřenci trenéra Petra Havlíčka nad Liverpoolem 3:2, i když "reds" vedli o dvě branky. Podrobnosti zvěřejnily internetové stránky letenského klubu.



Mladí sparťané ukázali, jak se bojuje o čest a dobrý výsledek. Utkání s Liverpoolem přitom začalo tím nejhorším možným způsobem, kdy brankář Kotek inkasoval takřka hned z prvního útoku.

Sparťany špatný úvod nezaskočil a ihned se hrnuli za vyrovnáním. Jenže Boula trefil břevno, a když Christián Frýdek z další dobré pozice přestřelil, Liverpoolští trestali a z protiútoku zvýšili na 2:0.

Přesto se ještě do půle sparťané radovali z korekce výsledku. Po chybě brankáře snížil Drchal, který v tu chvíli byl na hřišti zhruba minutu.

Po přestávce vypadala hra úplně jinak. Sparťané začali svého soupeře přehrávat. Po čtvrthodině hry druhého poločasu vyrovnal Palečko a ze závěrečného tlaku v posledních minutách zápasu svou brankou rozhodl Frýdek. Sparta tak proti Liverpoolu otočila skóre z 0:2 a připsala si cenné vítězství 3:2!

„Dnes jsme viděli velmi kvalitní utkání. Liverpool vynikal v kontrole míče, ale my ho dokázali předčit v přímočarosti a těžili z brejků,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců trenér Petr Havlíček na webu www.sparta.cz.

Sparťané tak svou cestu do Anglie završili s bilancí dvou výher a jedné porážky. „Kluky musím pochválit za to, jak to odpracovali. Měli velmi náročný program, ale zvládli to na jedničku,“ dodal Havlíček.

Liverpool FC – AC Sparta Praha 2:3 (2:1)
Branky: 4., 15. – 25. Drchal, 55. Palečko, 76. Frýdek

Základní sestava Sparty: Kotek – Flak, Penc, Wala, Burda, Michalec, Kolman, Čajkovský, Frýdek, Boula, Fortelný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud