28. dubna 2015 • 11:04

Hradec smutní. Zemřela opora nejsenzačnějšího mistra Hledík (†86)

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Hradec Králové přišel o jednu ze svých největších legend. V sobotu zemřel ve věku šestaosmdesáti let opora mistrovského týmu ze sezony 1959/60 Jiří Hledík. O úmrtí bývalého vynikajícího obránce, který reprezentoval Československo na MS 1954, informoval východočeský klub na svých internetových stránkách.



Hledík se do fotbalové historie zapsal především jako jeden z klíčových mužů nejsenzačnějšího mistra v historii československé a české ligy. Hradec Králové (tehdy pod jménem Spartak Hradec Králové) dokráčel k titulu jako nováček, což se nikomu potom nepodařilo napodobit. Navíc byl Hradec prvním týmem mimo Prahu a Bratislavu, který obsadil na konci sezony první místo.

"Obejít jste ho mohli jen fotbalově, třeba narážečkou. Zásadně nedělal hrubé chyby. A když jste se s ním dostal jako útočník do souboje, bylo to jako narazit do skály. Určitě patřil k nejlepším stoperům v Evropě," řekl o něm bývalý reprezentační útočník Václav Mašek.

Za Hradec nastupoval Hledík v letech 1958 až 1966, kromě toho působil i v Slavoji Pardubice, Křídlech vlasti Olomouc, ÚDA Praha a Spartě Praha.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud