28. září 2015 • 20:09

Legendy i minutový potlesk. Ďolíček vzpomínal na Lukáše Přibyla

Autor: pod, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už počtvrté zavzpomínali legendární fotbalisté Bohemians 1905 a známé tváře z týmu Real TOP Praha na zesnulého Lukáše Přibyla. Oblíbený funkcionář byl známý tím, že byl do fotbalu blázen a člověk se s ním nenudil. „Beru to tak, že je andělem strážným nás Bohemkářů a celé Bohemky,“ věřil Antonín Panenka.



Před samotným utkáním staré gardy Bohemians 1905 a týmem Real TOP Praha probíhal na Memoriálu Lukáše Přibyla na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku zábavný program. Real Top Praha pak věnoval šek na 100 000 korun pro charitativní účely.

„Škoda, že dnes není Lukáš mezi námi. Ale doufám, že se dívá shora a že se mu to líbí,“ řekl Penenka. „Vzpomínám na něj jen v tom nejlepším. Já jsem ho zažil věčně optimistického a s dobrou náladou. Byl to obrovský srdcař Bohemky a celého fotbalu,“ dodal.

Podobný názor měl další velký fanoušek Bohemians 1905, herec Ivan Trojan. „Je mi smutno. Zároveň ale vím, že jsme toho spolu s Lukášem hodně hezkého prožili a že on i za tak krátkou dobu stihl udělat spoustu dobrých věcí. Také dost lidí ovlivnil,“ tvrdil.

Legendy i minutový potlesk. Ďolíček vzpomínal na Lukáše Přibyla
Video se připravuje ...

„Myslím, že takových lidí bylo vůbec málo. A v českém fotbale bych je spočítal na jedné ruce,“ dodával Trojan.

„Ono už je to trochu klišé, ale kdykoliv se s Lukášem člověk setkal, tak se začal gebit a ani nevěděl, proč se gebí. Byl to člověk, který rozséval optimismus. Proto byl kvalitní a vyhledávaný jako kamarád,“ podotkl herec a velký fotbalový fanoušek David Novotný.

Samotný zápas ovládli domácí. Fotbalisté staré gardy Bohemians 1905 porazili Real TOP Praha 5:3. Výsledek ale nebyl podstatný. Fanoušci i hráči si přišli především zavzpomínat na Lukáše Přibyla. Oblíbeného funkcionáře uctili minutovým potleskem ve 33. minutě utkání. Právě ve třiatřiceti letech totiž Přibyl zemřel.

Potlesk pro Lukáše Přibyla i od Marka Jankulovského a Marcela Ličky
Potlesk pro Lukáše Přibyla i od Marka Jankulovského a Marcela Ličky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud