11. května 2017 • 12:07

Pelta zkolaboval? Šéfa fotbalu odvezli do vazební nemocnice v Brně

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZUJEME | Předseda FAČR Miroslav Pelta, který je ve vazbě kvůli podezření z nezákonného rozdělování státních dotací do sportu, má podle informací iSport.cz zdravotní problémy. Kvůli nim ho policie musela převést z vazební věznice v Praze-Ruzyni do vazební věznice v Brně-Bohunicích, kde se podrobuje vyšetřením.



Pelta byl kvůli zdravotním problémům převezen do Bohunické vazební věznice. Ta je umístěna v blízkosti dálnice D1 a leží v těsném sousedství Fakultní nemocnice Brno-Bohunice, kde jsou specializovaná pracoviště, která se mohou využívat pro léčbu vězňů či zadržených obviněných osob.

"Teď mi volali z kanceláře, že přišlo vyrozumění o tom, že pan Pelta byl převezen k hospitalizaci do nemocnice vazební věznice v Brně. Informace o jeho zdravotním stavu nemám, jen nám to oficiálně oznámila vězeňská služba Ruzyně," potvrdil Peltův obhájce Bronislav Šerák.

Šéf FAČR měl zdravotní problémy v srpnu 2010. „Postihl ho klasický kolaps, nervové vyčerpání,“ prozradil tehdy jeden fotbalových funkcionářů. On sám nechtěl své obtíže detailněji popisovat. „Já mám se zdravím problémy už delší čas,“ přiznal jen.

Peltu zadržela policie ve středu, kdy začala razie v souvislosti s vyšetřováním nezákonného čerpání státních dotací. Obvodní soud pro Prahu 1 na něj a další obviněnou, bývalou náměstkyni ministerstva školství pro sport Simonu Kratochvílovou, v pátek uvalil vazbu.

Pelta od chvíle svého zadržení absolvoval řadu dlouhých výslechů, jeho právní zástupce Bronislav Šerák tvrdil, že předseda FAČR celou situaci nese statečně a cítí se nevinný.

Ve čtvrtek se na veřejnost dostaly další informace. Pelta měl podle dokumentů z policejního vyšetřování, které přinesl Radiožurnál, domlouvat s Kratochvílovou čerpání dotací v pronajatém bytě v centru Prahy.

Právě nové souvislosti s probíhajícím vyšetřováním mohly nejvyššímu představiteli české kopané přitížit a podepsat se na jeho aktuálním zdravotním stavu. 

Peltův obhájce Šerák: Postup soudu je nestandardní, nemáme k dispozici spis
Video se připravuje ...

Důvod Peltovy vazby? Ovlivňování svědků a pokračování v činosti
Video se připravuje ...

Jablonec - Plzeň: Choreo pro Peltu! Jablonecký kotel mu poslal "pozdrav do vězení"
Video se připravuje ...

Berbr: Návrh Slavie je mimozemský, moje kandidátky na FAČR už leží
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud