18. února 2016 • 13:00

Připravil Prospala o rekord. Chci hrát extraligu, hlásí lídr Kladna

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to hodně symbolické. Na své jednačtyřicáté narozeniny bývalý reprezentační útočník Václav Prospal přišel o svůj dlouholetý rekord první ligy. Kdo se jej o něj připravil? Třiadvacetiletý lídr Kladna David Stach.



Dlouhých jedenáct let se zdálo, že rekord dvojnásobného mistra světa bude těžko k překonání. Určitě si vzpomínáte. Ve výlukové sezoně 2004/2005 nastoupil Prospal v budějovickém dresu v první lize sice jen k 39 duelům, ve kterých si připsal obdivuhodných osmaosmdesát bodů za dvacet osm gólů a rovných šedesát přihrávek.  Stach na prolomení rekordu potřeboval odehrát jednapadesát utkání. V tom posledním Prospalův počin už neodolal.

„Chyběl mi sice náš nejlepší střelec Víťa Bílek. Přesto jsem šel do utkání s tím, že chci ty dva body udělat. To se mi rychle povedlo a pak, už jsem si utkání užíval,“ uvedl Stach po středečním zápase, ve kterém stanovil nový rekord na cifře jednadevadesáti bodů.

Historickému události přihlížela další talentovaná sportovkyně. Rekordmanova sestra a zároveň talentovaná česká tenistka Kateřina Stachová. „Přiletěla se za mnou podívat ze Španělska. Brzo bude mít narozeniny. Doufám, že se ji takový dárek líbil,“ směje se.

Teď má šikovný centr před sebou další cíl – týmový. Příští rok by chtěl zažívat bodové hody v české nejvyšší soutěži. Tu si letos zahrál pouze v jednom utkání v dresu Chomutova. Do bodových statistik se však nezapsal. „Příští rok se chci určitě prosadit v extralize. Stoprocentně věřím, že to letos uděláme a zahraju si jí v kladenském dresu,“ přeje si odchovanec klubu.

Postupová mise začne Rytířům poslední únorový den. Koho přivítají na svém ledě svěřenci trenéra Jindřicha Lidického, zatím není jisté. Jedno však ano. Na Stachovy body bude favorit první ligy hodně spoléhat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud