5. září 2016 • 16:32

Slavia zůstává v první lize. Dál se v tom nechci pitvat, řekl Bukač

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci červenobílých si mohou oddechnout. Ještě před pár týdny se zdálo, že pražské Slavii hrozí insolvence ale dva dny před startem nového ročníku WSM Ligy už je čistší vzduch. Podle tiskové zprávy klub splnil při kontrole veškeré podmínky licenčního řádu a nového ročníku se zúčastní. "Naší ambicí je postup do extraligy," řekl sportovní manažer Luděk Bukač.



Ekonomické problémy by měly být zažehnány. Slavia má za sebou výtečnou přípravu, vyhrála osm z deseti bitev a kvalitní výsledky společně s poctivě odbojovanými zápasy jsou podle Bukače tou nejlepší možnou odpovědí.

„Dneska čtete v novinách kdeco. Nepřikládáme tomu větší váhu, úplně ideální to není, ale nestuduju, z jakého důvodu byl v novinách ten a ten článek. V médiích je spousta kauz, těžko říct, kdo za tím stojí. Nechci se v tom pitvat, to bychom se nikam nedostali,“ řekl devětačtyřicetiletý Bukač.

Slavia tedy vstupuje do nového ročníku bez potíží a peníze prý chodí na účet včas. To může dodat samotným hráčům klid. Cílem klubu totiž není nic jiného, než postup do extraligy. Ten Slavia v uplynulém ročníku nezvládla, baráž už byla nad její síly.

„Sezonu ale i tak považujeme za úspěšnou. Teď jsme chtěli složit mužstvo, které bude charakterově zdravé a bude mít daleko větší drajv a ještě bude psychicky odolnější,“ popisuje cíle do nového ročníku Bukač.

Tým dál povede protřelý kouč Milan Razým a fanoušci Slavie uvidí plno nových tváří. Ale ne za cenu finančního riskování, rozpočet si Slavie udržuje zhruba stejný, jako v ročníku předešlém. I tak se s ním řadí mezi ligovou špičku.

„Vhodně jsme soupisku doplnili, zápasy jsme odehráli na velmi dobré úrovni, zapojili jsme i juniory a vyvrcholením byl duel se Spartou (2:3 po samostatných nájezdech), kde a tým ukázal, že má charakter,“ chválil svůj soubor Razým.

Pokud tedy finance nebudou stát v cestě, cíl je jasný. „S naší soupiskou můžeme chtít jedině postup do extraligy,“ vyhlásil Bukač.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud