26. září 2017 • 12:00

Návrat krále se posouvá. Jágr nastoupí za Kladno nejspíš v sobotu

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den, kdy Jaromír Jágr zase oblékne dres kladenských Rytířů, se blíží. Spekulovalo se, že v první lize nastoupí už ve středu, ale spíš to bude až v sobotu proti Přerovu. „Teď hrajeme dvě domácí utkání, pravděpodobnější je, že nastoupí v sobotu. Samozřejmě se do té doby ale může stát spousta věcí,“ říká tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral. Třeba? Že podepíše kontrakt někde v NHL.



Za Kladno Jágr naposledy nastoupil 8. ledna 2013, když za mořem končila výluka. Comeback je, zdá se, už za rohem. Všechno záleží hlavně na něm. Až řekne, že jde do akce, tak půjde.

„Neprožíváme, kdy to nastane. Čekáme, až Jarda přijde a kdykoliv to bude, strašně rádi ho přivítáme v sestavě. Jestli půjde do zápasu ve středu, nebo v sobotu, to ovlivní už jenom Jarda,“ řekl asistent trenéra Pavel Patera.

Pětačtyřicetiletý útočník s týmem trénoval většinu minulého týdne, na pondělním tréninku ale scházel. „Vždycky je to o tom, jak se cítí a jaké udělá rozhodnutí. Zatím to vypadá na sobotu,“ komentoval jeho start Vít Heral.

Pro trenéry prý nejistota není nejmenší problém: „Vypadá úplně stejně jako každý rok, dobře. Ale radši bych ho viděl v zápase než na tréninku. Vůbec nebude náročné ho do sestavy doplnit, je to rozdílový hráč, který nám pomůže. Snad to přijde co nejdříve,“ rychle vypálil Patera.

Jágr se dříve nechal slyšet, že mu moc nesedí, když nastupuje v úvodních formacích, že je radši, když může být v sestavě schovaný. „No tak to bude mít u nás asi smůlu, my ho do první lajny určitě dáme,“ usmál se Patera, Jágrův bývalý spoluhráč z Kladna i z reprezentace. „Víme, s kým nastoupí, ale to si necháme pro sebe,“ dodal.

Pokud se někdo v NHL nejbližších dnech nerozhoupe, Jágr nastoupí v první lize za svoje Kladno. Otázka už nezní jestli. Ale kdy. Středa, nebo sobota?

Jágr o budoucnosti: Chci hrát NHL, ne ale za každou cenu
Video se připravuje ...

Jágr o startu na olympiádě: Nečekal jsem, co ta zpráva vyvolá
Video se připravuje ...

Zážitek na celý život! Vítěz Sazka Fantasy trénoval s Jágrem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud