Pavel Bárta
20. září 2017 • 09:46

Po Jágrovi touží Nižněkamsk. S KHL ještě počkám, tvrdí český velikán

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Calgary ani jiný klub NHL to možná nebude, Jaromír Jágr může začít sezonu v Rusku. Nově přinesl deník Sport-Express informaci, že se generální manažer Něftěchimiku Nižněkamsk rozhodl získat českého veterána do svých služeb. Rozhovory s jeho zástupci už prý probíhají a účastník KHL má údajně dostatek financí, aby splnil požadavky jednoho z nejlepších hokejistů historie.



Jágr už v KHL působil během výluky v sezoně 2004/05, kdy zakotvil v Omsku, do stejného klubu se vrátil v roce 2008 a v soutěži vydržel tři sezony. „KHL je pro mě rozhodně zajímavá, protože pokud nebudu hrát NHL, chci nastoupit na olympiádě. A pokud se chci dostat do sestavy pro Pchjongčchang, musím hrát v nejlepší lize z těch, ve kterých můžu nastoupit. A tou je KHL,“ zopakoval 45letý útočník v rozhovoru pro Sport-Express svoje přání dostat se na zimní hry v Koreji.

Šéf Nižněkamsku Rail Jakupov podle Sport-Expressu už jedná s Jágrovými zástupci a je připravený vysázet na stůl tolik peněz, kolik bude chtít. Už dřív se spekulovalo o jeho námluvách s Magnitogorskem, z nich však sešlo. Jágr sám stále doufá, že nakonec odletí za oceán. „Existují tři nebo čtyři kluby, s nimiž rokujeme. Dokud nebudu mít jasno ohledně NHL, do Evropy se dívat nebudu,“ uvedl.

Odmítl rovněž jasně potvrdit ruskou variantu v případě, že se v NHL s nikým nedohodne. „Počkáme, až se vyřeší aktuální situace. Zdá se, že jsem v dobré kondici. Ale jen zdánlivě. Dlouho jsem nehrál, jen jsem hodně trénoval. Pochopte, nechci přijít do Ruska, jen abych tam byl. Chci týmu pomoct a zapadnout okamžitě do jakéhokoliv mužstva nebude snadné. Kluci za sebou mají přípravu, sezona je v plném proudu. Bude těžké hrát na vysoké úrovni,“ řekl v rozhovoru pro Sport-Express.

O tom, že by šel do některého týmu NHL na zkoušku, vůbec neuvažoval. „Přijde mi legrační se tím zabývat,“ zasmál se. „Za 25 let mě museli dostatečně poznat, aby si udělali názor. Proto se podepisují zkušební kontrakty ještě před kempy, aby hráči měli příležitost se předvést v přípravě a trenéři je mohli prověřit. Ale je nutné zkoumat mě?“ zeptal se na závěr Jágr.

Pokud si chce Jágr zahrát na olympiádě, nesmí zůstat v Kladně, říká Hašek.
Video se připravuje ...

Úsměvy na všechny strany! Jágr trénoval s dětmi ve Slaném
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud