Jakub Hlaváč
27. září 2012 • 21:12

Sebral nájezd Malkinovi. Lev Pöpperle se bavil bitvou s hvězdou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zbourali defenzívu, sebrali jim radost z hokeje. Borci z Magnitogorsku uštědřili pražskému Lvu těžkou lekci. Přesto si brankář Tomáš Pöpperle dokázal zápas i při porážce 1:6 užít. Bavily ho duely s Jevgenijem Malkinem, kde slavil alespoň dílčí triumfy.



Když se na vás řítí dost možná nejlepší útočník současnosti, musíte zvolit originální řešení. Gólman Tomáš Pöpperle ho našel.

„Ujel naší obraně a já mu skočil pod nohy. Bohužel dojíždějící hráč pak dával puk do prázdné branky,“ litovala opora Pražanů a majitel čtyř čistých kont sezony. V jednom duelu dostal více gólů než ve čtyřech předchozích, ale na střídačku utéct nechtěl ani chvíli.

„Občas je to paradox, ale cítil jsem se dobře. Docela dost jsem si zachytal a bavilo mě to. Ten výsledek je špatný, ale nad tím jsem nijak zvlášť nepřemýšlel. To se holt někdy stává,“ věděl sedmadvacetiletý adept na reprezentační dres.

Kanonýr z Pittsburghu si proti němu připsal první zásah sezony, ale zároveň byly další jeho šance zmařeny. „Pak jel ještě jednou 2 na 1, což se mi povedlo chytit,“ pochvaloval si Pöpperle, který měl o příčinách celkového nezdaru naprosto jasno.

Klíčová byla druhá třetina (0:5) a především špatná disciplína jeho spoluhráčů. Čtyři neubráněná oslabení rozhodla. „Magnitogorsk je výborný tým a ty dvě přesilovky využil. Pak už to bylo těžké. Po první přestávce jsme byli dvakrát vyloučení a dvakrát inkasovali. To už se pak takový soupeř špatně chytá,“ hodnotil majitel dvou startů v NHL.

Příští partii rozehraje Lev v sobotu na ledě silného Čeljabinsku, za který hraje například Čech Jan Bulis. K dispozici už by mohl být i obránce Martin Škoula, který přišel vyztužit defenzivu pražského klubu po ukončení svého angažmá v Omsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud