3. ledna 2014 • 15:06

Skvělá série! Lev vydřel osmou výhru venku v řadě, zdolal Čeljabinsk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha zvítězili v utkání Kontinentální ligy na ledě Čeljabinsku 3:2 po samostatných nájezdech. Traktor v průběhu duelu i zásluhou Jana Bulise dvakrát vedl, Pražané však dokázali odpovědět díky Jiřímu Novotnému a Davidu Ullströmovi. O jejich osmé venkovní výhře za sebou poté rozhodl Jakub Klepiš.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 1. • 12:00
Traktor Čeljabinsk
Traktor Čeljabinsk
2:3
ONLINE
3. ledna
12:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 24:55. Bulis, 42:32. Kontiola

Hosté: 39:50. Novotný, 54:08. Ullström, . Klepiš

Sestavy

Domácí: Garnett (Fokin) – Rjabykin, Bondarev, Vasilčenko, Kondratěv, Borodkin, Katičev, Klimontov, Chlystov – Kontiola, Kosticyn, Bulis – Popov, Glinkin, Kokujov – Panov, Čistov, Zavaruchin – Abdullin, Mokin, Valejev

Hosté: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, Gragnani, Jaakola, Nakládal, Mikuš -Ullström, Novotný, Azevedo – Thörnberg, Zackrisson, Sekáč – Klepiš, Vrána, Ridderwall – Řepík, Cingel, Matai.

Rozhodčí

Bondar, Kiseljov – Šichanov, Michel

Stadion

Yunost Sport Palace

Návštěva

6900 diváků

"Byl to dobrý hokej. Během zápasu jsme dvakrát prohrávali, ale hráči ukázali charakter. Dokázali jsme vždy vyrovnat a nakonec i vyhrát. Je to dobrý start do nového roku," řekl trenér Lva Kari Jalonen.

Zápasu předcházela minuta ticha za oběti bombových útoků ve Volgogradu. Lvi hráli už ve čtvrté minutě přesilovku, ovšem bez efektu. Následoval nápor ruského celku, při němž svými zákroky proti Kontiolovi podržel Pražany gólman Vehanen.

Zahanbit se však nenechal ani jeho protějšek Garnett, jenž v 15. minutě vychytal nejprve Ridderwalla a posléze i Mikuše. Poté přišla pěstní výměna názorů, jejímž výsledkem bylo oslabení Pražanů. Ti přečkali horké chvilky opět hlavně zásluhou Vehanena, který se vyznamenal při Vasilčenkových šancích.

Zkraje druhé části zahrozil Kontiola, na krajana v brankovišti Lva však ani tentokrát vyzrát nedokázal. Jenže hned vzápětí se provinil proti pravidlům Azevedo, Traktor měl k dispozici druhou početní výhodu v utkání a dokázal ji zužitkovat. Svůj první start při návratu po zranění ozdobil gólem český útočník ve službách domácího celku Bulis.

Odpovědět mohl hned Sekáč, ale v koncovce dvakrát v krátkém sledu neuspěl. V polovině základní hrací doby pak Garnetta nepropálil ani Nakládal. Ve 32. minutě spálil další možnost Kontiola. Lvi poté nevyužili přesilovku, přesto se ještě do druhé přestávky dočkali vyrovnání, když se deset vteřin před sirénou prosadil tečující kapitán Novotný.

Čeljabinsk měl ale brzy po návratu ze šaten opět navrch. Borodkin ještě neztrestal zaváhání Gragnaniho, v 43. minutě už se ovšem dočkal aktivní Kontiola a bylo to 2:1. Asistenci si připsal Bulis. Dvakrát mohl srovnat Thörnberg, jenže neuspěl.

Traktor tři body přesto neuhájil. V 53. minutě zamířil na trestnou lavici Abdullin a Ullström ho svou trefou poslal po 70 vteřinách zpět do hry. Základní hrací čas tak vítěze neurčil.

V prodloužení vychytal Vehanen Popova a i proto se po odehrání nastavené pětiminutovky muselo rozhodnout v nájezdech. V základní sérii tří exekutorů na obou stranách nikdo neuspěl, ale pak se ke svému druhému pokusu rozjel Klepiš a oblíbeným blafákem do bekhendu překonal Garnetta, na což Kosticyn nedokázal odpovědět.

"Klukům nemůžu nic vyčítat, snažili se. Trochu nás srazil vyrovnávací gól Lva na konci druhé třetiny. Často prohráváme po nájezdech, snad posledních deset jsme neproměnili. To je špatné," uvedl kouč domácích Valerij Bělousov.

Další zápas čeká hokejisty Lva v neděli, kdy se představí na ledě Metallurgu Magnitogorsk.

Kontinentální hokejová liga:

Traktor Čeljabinsk - Lev Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 25. Bulis (Kondratěv, A. Kosticyn), 43. Kontiola (Bulis) - 40. Novotný (Ševc), 55. Ullström (Azevedo), rozhodující sam. nájezd Klepiš. Rozhodčí: Bondar, Kiseljov - Šichanov, Michel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1.

Čeljabinsk: Garnett - Bondarev, Rjabykin, Vasilčenko, Kondratěv, Borodkin, Katičev, Chlystov, Klimontov - A. Kosticyn, Kontiola, Bulis - Kokujev, Popov, Glinkin - Panov, Zavaruchin, Čistov - Mokin, Valejev, Abdullin. Trenér: Valerij Bělousov.
Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Mikuš, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud