11. února 2012 • 04:05

Minsk toužil po Nedvědovi. Liberec kapitána do KHL nepustil

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Stačilo málo, jen kývnout a do liberecké pokladny mohlo připutovat tučné odstupné. Za co? Za odchod Petra Nedvěda do Dinama Minsk. Bohatý běloruský klub s koučem Markem Sýkorou si usmyslel, že posílí ofenzivu o ve skvělé formě hrajícího kapitána Bílých Tygrů. Vedení Liberce však upřednostnilo sportovní cíle a svoji oporu do náruče KHL nepustilo.



„Začal jsem o tom přemýšlet, Minsk tam byl, ale vedení Liberce se rozhodlo, že zůstanu doma,“ říká k tomu ze Stockholmu Petr Nedvěd. Odchodu do konce sezony se vysloveně nebránil, zároveň ale po něm netoužil. Nechal na nadřízených, jak se zachová.

„Mně šlo o jednu jedinou věc. Aby byl Liberec spokojený. Na sebe jsem se nedíval, nechtěl jsem se v tom moc angažovat. Kdyby Liberec sám od sebe svolil, chtěl do toho obchodu jít, tak bych do Minsku šel. Neudělal bych nic za jeho zády a proti němu. Tygři do toho nešli, celé to padlo,“ pokračuje Nedvěd, který názorně předvedl, nakolik si cení dobře rozehrané sezony v mateřském klubu.

Petr Nedvěd mohl zamířit do běloruského Minsku
Video se připravuje ...


Kdyby si dupnul a odchod do Minsku požadoval, klub by povolil. Nedvěd si mohl ve špičkovém klubu KHL vydělat velké peníze, ale obejde se bez nich. Víc mu záleží na úspěchu v českém play off. „Pro mě je Liberec srdcová záležitost, stejná jako dřív New York Rangers,“ dodává 40letý reprezentant.

„Velká škoda, že se to nepodařilo dotáhnout. Takový centr by nám ohromně pomohl,“ lituje Zbyněk Irgl, Nedvědův parťák z národního týmu a nejlepší útočník Minsku.

Velký rozhovor s Petrem Nedvědem čtěte v dnešním vydání deníku Sport.

Petr Nedvěd byl jediným úspěšným exekutorem penaltového rozstřelu.
Petr Nedvěd byl jediným úspěšným exekutorem penaltového rozstřelu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud