25. dubna 2012 • 10:20

Hokejisty Slovanu Bratislava by měl v KHL vést Čech Čada

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérem slovenského nováčka KHL Slovanu Bratislava bude od nové sezony Rostislav Čada. Prozradil to dosavadní kouč „belasých“ Jan Neliba, který tým přivedl k zisku mistrovského titulu.



„Je veřejné tajemství, že do Slovana jde pan Čada,“ uvedl v přímém televizním přenosu. „Co bude s námi, zatím nevíme,“ dodal na okraj svého dalšího působení.

Slovan by se měl stát v příštím ročníku novým účastníkem nadnárodní Kontinentální hokejové ligy. V sezoně 2011/12 v ní vystupoval jiný slovenský klub HC Lev Poprad. Ten však po přestěhování do Prahy bude mít zázemí v Česku.

„Angažování pana Čady je vysoce pravděpodobné. Mělo by se to uzavřít v nejbližších dnech,“ připustil Maroš Krajči, generální manažer Slovanu.

Dodal, že otevřená je rovněž budoucnost Jana Neliby, pod jehož Slovan získal osmý slovenský titul. „Nabízí se víc možností, které bych nerad rozebíral. K tomu se musí vyjádřit pan Neliba,“ uvedl Krajči.

Rostislav Čada v Česku trénoval v Brně a Plzni, celkem jedenáct let strávil ve Švýcarsku, šest sezon tam vedl elitní celek Ambri-Piotta.

U mužstva Slovanu působil už v sezoně 2006/07, v průběhu ročníku ho však vystřídal Zdeno Cíger, jenž posléze s týmem získal titul. Čada však sklízel úspěchy v Košicích, které se s brněnským trenérem na střídačce staly dvakrát šampiony.

Pokračovat měl i v této sezoně, ale během mistrovství světa 2011 přijal nabídku z Omsku. V prosinci však v Avangardu odvolali celý realizační tým, důvodem přitom neměly být výsledky, nýbrž herní styl. Čadu nahradil finský kouč Raimo Summanen, s nímž Omsk bojuje ve finále Gagarinova poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud