7. března 2012 • 11:45

VIDEO: Ottawský kanonýr Michálek: Hattrick trefil za odměnu

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal parádní příležitost, tak jí využil. Milan Michálek v úterý nastřílel svůj druhý hattrick v NHL a poprvé v kariéře se přehnal přes 30ti gólovou hranici. Druhý a třetí zásah proti Tampě Bay ale získal v 59. a 60. minutě, oba do prázdné branky. No neberte to…



Sám si vydobyl ideální možnost, pak jí dvakrát využil. Milan Michálek nejdřív ve třetí třetině partie s Lightning zvýšil v přesilovce na 5:3.

Snaživý protivník, hladový po dostižení postupové osmičky Východní konference, tak v závěru zápasu proti Ottawě odvolal gólmana.

A to bylo něco pro Michálka. Prásk. Prázdná branka, gól číslo 31. Prásk. Prázdná branka, gól číslo 32. A bylo hotovo, 7:3 konečný výsledek, český střelec s účtem 3 gólů a 1 asistence, s posunem na páté místo mezi střelci NHL a poprvé v kariéře s dosažením mety 30 zásahů za sezonu.

Vážně pěkný večer.

Že ke svým dvěma trefám přišel elitní útočník Senators poněkud laciněji? No a co! „Je skvělé, že takovýchto čísel dosáhl. Je to odměna za jeho obdivuhodnou pracovitost,“ liboval si kouč Paul MacLean, který snaživého Čecha v posledních okamžicích utkání držel na ledě mimo jiné právě proto, aby si co nejvíc obohatil statistiky.

„Milan v sobě měl vždycky obrovský potenciál, ale spousta zranění ho brzdila. Jsem za něj moc šťastný.

Šťastný byl logicky i sám Michálek, který v ročníku nastřádal 30 gólů jako druhý Čech. Spolu s ním se v elitní desítce kanonýrů drží i Radim Vrbata.

Pro jindřichohradeckého rodáka šlo navíc o druhý hattrick v NHL, ten premiérový si vystřílel 15. října 2009, taky proti Tampě Bay. Jeho sezónní maximum navíc doteď činilo 26 branek ze sezony 2006-07.

Tampa Bay - Ottawa 3:7 (0:3, 2:1, 1:3)
Branky: 22. Shannon (Pyatt, Connolly), 28. Wallace (Wyman, Pyatt), 46. Stamkos (Purcell, Malone) - 10. Gončar (Greening, Cowen), 18. Greening (Michálek, Kuba), 19. Turris, 32, Karlsson, 53. Michálek (Alfredsson, Kuba), 59. Michálek, 60. Michálek. Vyloučení: 4:4, navíc Aulie - Greening 5 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:35. Diváci: 18.967.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud