25. července 2012 • 07:14

Kapitán zůstává! Nashville dorovnal nabídku Flyers pro Webera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Nashvillu se rozhodlo v zámořské NHL vyrovnat nabídku, kterou jeho obránce Shea Weber obdržel a následně i podepsal s Philadelphií. Šestadvacetiletý bek, jenž je zároveň kapitánem mužstva, tak zůstane v kádru Predators, kde si i díky zájmu Flyers v příštích čtrnácti letech vydělá 110 milionů dolarů.



"Na rozhodnutí jít do největšího kontraktu v historii naší organizace se podíleli všichni z vedení našeho klubu, včetně majitelů a lidí starajících se o hokejové a obchodní operace," uvedl klub v dnešním oficiálním vyjádření, přičemž organizace si prý celou situaci analyzovala a rozhodnutí učinila na základě tří otázek.

"Byl Shea Weber individualitou, kterou klub chce, aby každým rokem po dobu příštích 14 let táhla tým za Stanley Cupem? Bude vyrovnání nabídky z dlouhodobého pohledu v zájmu týmu a celého klubu? Mohlo by její nedorovnání být negativním vzkazem ostatním hráčům Predators, že své nejlepší hráče nedokážeme udržet a mohou je získat bohatší kluby? Odpovědí na každou z těchto otázek bylo jednoznačné 'ano'," stojí v prohlášení Predátorů.

Kanaďan Weber se nemohl dohodnout s Nashvillem na nové smlouvě už loni a rozhodovala arbitráž. Ta mistrovi světa z Moskvy z roku 2007 a olympijskému vítězi z Vancouveru 2010 přiřkla roční kontrakt na 7,5 milionu dolarů, který byl rekordním v historii nezávislých soudů.

Nyní by v případě nedorovnání nabídky Letců klub získal za ceněného beka, který byl chráněným volným hráčem, jen několik výběrů při draftu v příštích letech.

Finalista na zisk Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL z posledních dvou let si v uplynulé sezoně připsal v 78 zápasech základní části 49 bodů za 19 branek a 30 asistencí. V deseti duelech play off přidal gól a dvě přihrávky.

Nashville si jej vybral v roce 2003 v druhém kole draftu jako celkově 49. hráče v pořadí. Člen prvního All Star týmu z posledních dvou let v NHL celkem nasbíral v 480 duelech 263 bodů (99+164), ve 43 utkáních play off přidal deset tref a stejný počet asistencí.

Predators již na hráčském trhu ztratili dalšího z pilířů své defenzivy, když se jakožto volný hráč upsal Minnesotě Ryan Suter.

Philadelphia, která pravděpodobně hledá náhradu za zkušeného Chrise Prongera, jenž stále bojuje s následky otřesu mozku a možná ukončí kariéru, tak musí nyní pátrat jinde.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud