Květoslav Šimek
24. ledna 2014 • 16:45

Bartošák vynuloval i Draisaitla, má čtvrtou nulu v sezoně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Patrik Bartošák (20 let), jehož si v posledním draftu vyhlédli Los Angeles Kings, zakulatil počet zápasů s čistým kontem v zámořské juniorce WHL na deset. V utkání na ledě Prince Albert Raiders pochytal Bartošák všech 38 střel a výrazně pomohl Red Deer Rebels k vítězství 5:0. V aktuální sezoně je to jeho čtvrtá nula.



Patrik Bartošák byl vybrán za první hvězdu zápasu. Nepřišel si na něj ani útočník Leon Draisatl, syn trenéra hradeckého Mountfieldu. V celkovém pořadí kanadského bodování WHL je Draisaitl na 14. místě. Ve 39 zápasech nasbíral 56 bodů (19+37).

Bartošák v minulé sezoně ovládl brankářské statistiky WHL. Byl vyhlášen nejlepším brankářem soutěže a po sezoně dostal i cenu pro nejlepšího gólmana celé CHL, která zaštiťuje všechny tři juniorské soutěže v Kanadě (Ontario Hockey League, Quebec Major Junior Hockey League a Western Hockey League). Na draftu NHL si jej vybrali Los Angeles.

V aktuální sezoně odchytal za Red Deer 42 zápasů. Úspěšnost zákroků má Bartošák 92,1% a průměr inkasovaných branek na zápas 2,84. Slušně si ve WHL vedou i další dva čeští gólmani Marek Langhamer (Medicine Hat Tigers) a Patrik Polívka (Victoria Royals). Polívka odchytal 32 zápasů (průměr 2,57, úspěšnost 91,8, 5x0) a Langhamer má 20 zápasů (průměr 2,39, úspěšnost 91,6% a 1x0).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud