Martin Tomaides
25. listopadu 2014 • 08:00

Pastrňák má za sebou premiéru. Líbilo se mi, co předvedl, chválil kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročná a poctivá letní dřina se začíná vyplácet. Osmnáctiletý útočník David Pastrňák se stal čtyřiatřicátým českým hokejistou, který zasáhl do letošní sezony NHL. Forvard Bostonu odehrál necelých osm minut a sledoval porážku 2:3 v prodloužení proti Pittsburghu. "Moc na ledě nebyl, ale když už hrál, líbilo se mi, co předvedl," chválil mladíka trenér Claude Julien.



Jak vlastně vypadala bezprostřední Pastrňákova premiéra? No stručně řečeno byla blesková. Když český útočník poprvé s parťáky Jordanem Caronem a Alexem Chochlačevem naskočil na led, vydržel na něm zhruba dvě vteřiny. Domácí trenér si totiž všiml, že v tu chvíli jde do akce hostující top útok s Crosbym a Malkinem a své mladíky tak zase rychle z ledu stáhl.

Při svém prvním zápase v NHL nakonec juniorský reprezentant odehrál 7 minut a 53 vteřin a také naskočil do střídání společně s Patricem Bergeronem a Bradem Marchandem a hned pro zkušené spoluhráče tvořil šance. Téměř minutu a půl taky odehrála letošní pětadvacítka draftu v přesilové hře.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Pittsburgh

"Dobře se na ledě pohybuje a je hodně dynamický. Společně s Bergym a Marchem tam měli výborné střídání v útočné zóně, vážně se mi líbil," řekl Julien pro csnne.com.

Pastrňák se tak po Jiřím Sekáčovi z Montrealu a Andreji Nestrašilovi, který po přestupu z Detroitu hraje nyní za Carolinu, stal třetím českým premiantem v letošním ročníku. A je také teprve čtvrtým hráčem z letošního draftu, který se objevil v NHL. Před ním naskočili jen jednička Aaron Ekblad (Florida), dvojka Sam Reinhart (Buffalo) a trojka Leon Draisaitl (Edmonton).

Po zápase se nadšený Pastrňák poprvé zpovídal americkým žurnalistům. "Je to splněný sen. Teď musím jen dál dřít," řekl křídelník, který je na farmě v Providence i přes svůj útlý věk nejproduktivnějším mužem. "Chci více utkání, jako bylo tohle. Byl jsem šťastný za každou vteřinu na ledě."

Utkání proti Pittsburghu zároveň Pastrňákovi ukrojilo první z deseti zápasů, po kterých se vedení mužstva bude muset rozhodnout, jestli si mladíka v zámoří nechá po celou sezonu, nebo jestli ho pošle zdokonalovat své umění do švédského Södertälje, kde působil v loňské sezoně.

VIDEO: Rozhovor s Pastrňákem v čase 2:10

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 11. • 01:10
Boston Bruins
Boston Bruins
2:3
ONLINE
25. listopadu
01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 21:43. Lucic, 22:11. J. Morrow

Hosté: 03:33. Crosby, 29:42. Malkin, 60:32. Malkin

Sestavy

Domácí: Rask (Svedberg) – J. Morrow, Hamilton, Seidenberg, Krug, Bartkowski, Miller, – Lucic, Söderberg, Eriksson – Marchand, Bergeron, R. Smith – Caron, Chochlačev, Pastrňák – Paille, Campbell, Gagne

Hosté: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Scuderi, Despres, Määttä, Ehrhoff – Spaling, Crosby, Hornqvist – Kunitz, Malkin, Comeau – Downie, B. Sutter, Bennett – Megna, Goc, Adams

Rozhodčí

Meier, Rehman – Devorski, Kovachik

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud