Jakub Hlaváč
3. ledna 2016 • 09:40

Montrealský brankář Condon ukradl Winter Classic svému městu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil se domů. Na stadion, kam chodil jako fanoušek. Montrealský brankář Mike Condon je bostonským vlastencem. Na Nový rok však byl antihrdinou svého města. Před zraky rodiny i kamarádů sebral Bruins (1:5) šanci uspět v mimořádně sledovaném Winter Classic.



Sedával v nejvyšších patrech domovské arény amerických fotbalistů New England Patriots a modlil se za zisk Super Bowlu. Teď byl Mike Condon tím, koho ochozy sledovaly. A většina z téměř sedmdesáti tisíc návštěvníků mu nepřála.

„Radši jsem se ani nedíval kolem sebe, soustředil jsem se na hru. Vím, že v mnohých sektorech bych poznával známé tváře. Rodinu, kamarády. Bylo lepší se tím nerozptylovat,“ hlásil po prestižním duelu pod širým nebem.

Canadiens v něm dominovali i díky výkonu muže v masce pokreslené podobiznami legend Patriots. Rozehrávač Tom Brady a trenér Bill Belichick mu ji už před úvodním vhazováním podepsali. „Čeho se Tom dotkne, to se ve zlato promění. Hned jsem byl klidnější,“ smál se později Condon.

Hrdí na něj byli i spoluhráči. Už den před zápasem se setkali s jeho otcem, který dělá ve státě Massachusetts policistu a staral se o doprovod klubového autobusu Canadiens. V den bitvy však měl samozřejmě volno, pečlivě sledoval svého syna.

„Moc jsem na něj myslel,“ říkal pak Max Pacioretty, střelec a kapitán hostí. „Kdykoliv předvedl Mike nějaký zákrok, myslel jsem na jeho tátu. Tohle mu muselo udělat radost a mě ta myšlenka dávala speciální sílu. Myslím, že nám všem,“ vykládal upřímně zámořským žurnalistům.

Pětadvacetiletý nováček mezi tyčkami na svého rodiče také vzpomínal. V rozhovorech zmiňoval, jak si váží péče, která mu byla dopřána. Uvědomoval si, kolik práce bylo za tím, že si mohl dovolit koupit nové betony, výstroj.

„Jsem rád, že jsem na ledě mohl ukázat respekt k tomu všemu. K tomu, kdo jsem i ke klubu, který miluji,“ uzavíral pak své hodnocení novoročního představení. Lepší posilvestrovský program by si prý ani ve snech naplánovat nedokázal.

I pro Boston samotný snad může být jeho příběh útěchou na žal z tvrdého direktu od nenáviděného rivala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud