8. prosince 2016 • 11:56

Mstitel Gabriel! Polák se v NHL porval, musel se postavit obrovi

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štouchali do něj. Že prý když jde do tuhého, má rukavice přilepené na rukou. Že se stále skrývá za někoho vyššího. Teď Roman Polák z Toronta zámořským rýpalům ukázal, že poprat se rozhodně nebojí. I když proti němu stojí hokejista podstatně vyšší. Kurtis Gabriel z Minnesoty ranařský souboj vyhrál, ale český bek všem pochybovačům ukázal, že strach rozhodně nemá.



Polák své svaly obalené tělo na ledě používá rád. Je to jedna z jeho největších předností. V utkání jeho Maple Leafs s Minnesotou se o tom přesvědčil silový útočník soupeře Chris Stewart, na kterého si domácí zadák počíhal a nemilosrdně ho poslal k zemi.

Toho chtěl pro svůj prospěch využít mstitel Kurtis Gabriel, nováček, který se snaží upoutat pozornost a co nejdéle se udržet v prvním týmu Wild. Letos hrál teprve svůj třetí zápas a v kariéře to pro něj byl šestý. Popral se podruhé za sebou a obránce Toronta poslal k ledu.

VIDEO: Rvačka Poláka s Gabrielem

Polák se ale vyššího soupeře nezalekl,když ho vyzval, okamžitě shodil rukavice. S Kanaďanem bojoval natěsno, pokusil se soka co nejlépe chytit a pak rozdávat rány. Pár jich z obou stran padlo, navrch měl ale Gabriel. Českého reprezentanta zaskočil levačkou do brady a ten padl na led.

Zavřel ale ústa všem kritikům, kteří se do Poláka naváží od března. Tehdy se do Poláka, který oblékal dres San Jose, nečistě pustil obránce Edmontonu Darnell Nurse a s krvavým obličejem ho poslal do šatny. Nurse nedal Polákovi čas na rozmyšlenou, ani na shození rukavic.

O dva týdny později si v další vzájemné bitvě těchto dvou týmů na Nurseho počkal bitkař Michael Haley a v odvetě ho pěkně zbušil. Čistá rvačka oceněná fanoušky i samotnými hráči.

Jenže škarohlídli z okolí si od té doby do Poláka radostně tepali. Že prý má na špinavou práci svoje lidi a odvetám za své ostré chování na ledě se vyhýbá. Včera viděli, že to není pravda.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Minnesota

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 12. • 01:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
2:3
ONLINE
8. prosince
01:30
Minnesota Wild
Minnesota Wild
Góly

Domácí: 16:50. Ben Smith, 30:54. Bozak

Hosté: 08:42. Zucker, 14:22. Stewart, 21:15. E. Staal

Sestavy

Domácí: Andersen – N. Zajcev, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – Co. Brown, Matthews, Hyman – Sošnikov, Kadri, Komarov (A) – Ben Smith, W. Nylander, M. Martin.

Hosté: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Prosser, Scandella – Coyle, E. Staal, Niederreiter – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Pominville, Haula, Parise (A) – Gabriel, Graovac, Stewart.

Rozhodčí

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Díky gólu Erica Staala si Minnesota odvezla z Toronta všechny body
Díky gólu Erica Staala si Minnesota odvezla z Toronta všechny body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud