8. prosince 2016 • 15:07

Mladík hlídal Jágra, ten mu mluvil do duše. Zůstane to mezi námi, řekl Rus

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dobách své největší slávy na něj často nasadili hlídacího psa. V Bostonu bráníval Jaromíra Jágra obrovitý Hal Gill, ve Philadelphii zase dotěrný Chris Therien. Teď se doba změnila, český hokejista už svým soupeřům neujíždí, ale přesto je obrovsky nebezpečný. Proto na něj Flyers v úterý nasadili hlídače, devatenáctiletého nováčka Ivana Provorova. A mladík legendě zápas (3:2 v prodloužení pro Philadelphii) pořádně znechutil!



Devatanáct minut a osmačtyřicet vteřin. Tolik času strávil proti Flyers na ledě Jágr a byla to jeho druhá nejvyšší porce v sezoně. Přesto neuspěl. Neskóroval, nenahrával a na bránu vystřelil jen jednou jedinkrát. Provorov na tom všem měl velkou zásluhu.

Sedmý hráč předposledního draftu se v nejlepší lize světa teprve učí. Hned ve svém třetím utkání v NHL zapsal pět záporných bodů a bylo vidět, že tempo ligy ještě úplně nestíhá. Ale zvedl se. Výkon proti Jágrovi patřil k jeho nejlepším v sezoně, veterána dokonce rozhodil a donutil ho faulovat.

Kamery pak zachytily oba borce při debatě na ledě. „Co jsme si říkali? To zůstane mezi náma," usmíval se při rozhovoru pro CSN Philly.

Speciální přípravu si na bránění Jágra nepřipravoval, netrpěl ani přehnaným respektem. I když by mohl. Ruský bek se narodil 13. ledna 1997, den na to vstřelil Jágr v barvách Pittsburghu dva góly do sítě Dallasu a svou sedmou sezonu v zámoří zakončil o pár měsíců později 95 body v 63 zápasech. „Ráno jsme se jen bavili o taktice, to bylo všechno," vykládal suše Provorov.

„Neuvěřitelné, vždyť tady bojoval devatenáctiletý chlapec proti Jaromíru Jágrovi. Odvedl výbornou práci," chválil ho nejlepší střelec mužstva Wayne Simmonds, který v zápase dvakrát skóroval a Jágra si ze společného působení u Flyers v sezoně 2011/12 moc dobře pamatuje.

„Od začátku roku si vedl velmi dobře a stále se zlepšuje. Snad s každým střídáním," pokračoval Simmonds, bývalý hráč extraligového Liberce.

Podobný názor asi měl i Jágr.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY

Jakub Voráček propálil Jamese Reimera a rozhodl
Jakub Voráček propálil Jamese Reimera a rozhodl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud