20. září 2017 • 04:57

Nečas si zkusil NHL. Je lepší, než jsem čekal, říká legendární Francis

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První přípravný zápas na nový ročník má za sebou Carolina a výhru 3:2 v prodloužení nad Buffalem pomohl zařídit také nejvýše volený Čech letošního draftu Martin Nečas. Toho už před utkáním chválili trenér Bill Peters a generální manažer Ron Francis. „Má šanci probít se až do prvního týmu," řekl kouč Hurricanes.



Nečasovy statistiky jsou po bitvě proti Sabres sympatické. Na ledě strávil něco málo přes 14 minut, minutu a půl trval jeho pobyt na ledě během početní výhody, zapsal si jeden hit a jeden kladný bod do statistiky +/-. Cítil se dobře, užíval si každé střídání a na malém kluzišti se podle svých vlastních slov cítil snad ještě lépe, než na tom širším.

„Uděláte jednu šikovnou kličku a hned můžete být ve velké šanci. To je velký rozdíl a mě to hodě baví," popisoval po utkání pro NHL.com.

Hokejovost a svůj cit pro hru prezentoval poslední extraligový šampion s Kometou už během kempu nováčků, trenéra Peterse si rychle získal. Vládce střídačky osmnáctiletý talent chválil například pro schopnost najít si na ledě vhodný prostor.

To se mu pak dařilo i v zápase, ve kterém byl hlavní hvězdou útočník Derek Ryan. Ten nejprve v 9. minutě otevřel skóre, pak ve 2. třetině připravil ve vlastním oslabení vyrovnání pro Joshe Joorise a nakonec v prodloužení svou druhou přesnou trefou rozhodl. I on byl po zápase tázán na Nečasův výkon.

„Jakmile dostane puk na hůl je to skutečná zábava. Neumím si představit, že bych si v 18 letech dovolil to, co si on dovolí v přípravném zápase NHL. Klobouk dolů před tím, jakou má sebedůvěru," byl příjemně překvapen o dvanáct let starší Ryan.

A není sám, na koho udělal jeden z nejtalentovanějších českých chlapců posledních let opravdu hodně solidní dojem. Tím dalším mužem je sám generální manažer a pátý nejproduktivnější muž historie Ron Francis. Ten pro News Observer zašel se superlativy ještě dál.

„Popravdě je lepší, než jsem čekal," řekl už v neděli chlapík, který před lety dotáhl Hurricanes až do finále Stanley Cupu. A taková chvála potěší.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud