5. října 2017 • 16:10

Speciál o NHL: Krejču pozvu na guláš, říká Pastrňák ve Sport Magazínu

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci na zítřek jde do akce. Boston vs Nashville. Nebo i takhle: David Pastrňák proti finalistovi posledního Stanley Cupu. A právě 21letý útočník je hlavní tváří Sport Magazínu, který je věnovaný NHL. „Smlouva je pěkná věc, ale tím nic nekončí. Naopak!“ tvrdí nejproduktivnější český hráč minulé sezony. V obsáhlém rozhovoru se vedle kontraktu na 40 milionů dolarů věnuje i tomu, proč potřebuje, aby se bavil životem…



Vysmátý výraz. Ten k němu patří. Pokud ho nemá, ovlivní ho to i na ledě. „Potřebuju být uvolněný. Bavit se. Prostě být happy,“ vykládá obletovaný útočník Bruins, jenž den po startu kempu podepsal s vedením šestiletý kontrakt na celkem 40 milionů dolarů, v průměru si tak vydělá 6,667 milionů dolarů za sezonu.

„Peníze mě nezmění, dovedu si jich vážit,“ tvrdí přesvědčivě. Na sezonu je natěšený. I na to, že hodně času opět bude strávit s Davidem Krejčím, velkým parťákem.

A jak zkušenější spoluhráč reagoval na novou smlouvu? „Gratuloval mi. A říkal mi, že mu konečně budu moct zaplatit večeři. Protože už na ni budu mít,“ reaguje Pastrňák pobaveně. A kam to bude? „Asi to nechám do New Yorku, kde bude česká restaurace. Přeci jenom guláš je docela levný,“ smál se.

To je celý on. Legrácky potřebuje k životu. Jinak není ve své kůži. Proto si ani nemyslí, že na něj dolehne tlak. Stejný názor má rovněž jeho agent Aleš Volek. „Hokej miluje. Prostě jde a hraje. Víc neřeší,“ tvrdí hráčův zástupce.

Proč se kouká při zápase na kostku?

Kolik hází puků do hlediště?

Jaké si koupil auto?

Rozhovor čtěte v pátečním Sport Magazínu o NHL

Co dalšího najdete ve speciálu k nejslavnější hokejové lize

Jaké mety může překonat Jaromír Jágr?

Jaké jsou největší hity z českého pohledu?

Komu se bude víc dařit? McDavidovi, nebo Crosbymu?

Soupisky všech 31 týmů

Tipy na umístění, nejlépe placení hráči, ideální sestavy, střelci z minulé sezony

Páteční vydání Sport MagazínuFoto sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud